100. Yıla Özel YHT ilk seferine çıktı
Görselle kaplanan YHT, 6 vagonlu Ankara-İstanbul hattında hizmet verecek. YHT’nin dış cephesini kaplayan görselde, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü temalı görseller yer alıyor.
TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, YHT’nin ilk seferinden önce yaptığı açıklamada, “Diğer bayramları rahat kutlayabilmemizin sebebi olan Cumhuriyet Bayramı’nın arifesinde, bu güzel mekânda, Cumhuriyet’i anlamış olmanın, anlatmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.
Kazancıoğlu, söz konusu görselin YHT, Marmaray ve Başkentray setlerinde 1 yıl boyunca kalacağını bildirerek, yola çıkan YHT ile 500 bin kilometre katederek, 550 bin insana ev sahipliği yapacaklarını bildirdi.
Cumhuriyet’in önemli bir model olduğuna dikkati çeken Kazancıoğlu, şunları kaydetti:
“Ata’mıza ve atalarımıza şükranlarımızı iletiyoruz. Bizleri, bu ülkeyi ve Cumhuriyet’i var ettiler. Bize düşen görev, onlardan aldığımız emaneti, Cumhuriyet’i daha iyi, daha üst seviyelere taşımak. Sorumluluğumuzun farkındayız. Kurum olarak bunu anlatmaya çalışıyoruz. Türk milletinin bu önemli bayramını önemsiyoruz.”
Kazancıoğlu, ilk sefer öncesinde, yolcuların yüzlerinde de anlamlı ifadeler bulunduğunu dile getirerek, “Yolcularımız da en az bizim gibi hassasiyet içindeler çünkü bu ülkeye, bu ülkeyi kuranlara karşı borcumuz var.” diye konuştu.
Cumhuriyet’in, Filistin gibi mazlum ülkelere model olduğuna da değinen Kazancıoğlu, “Filistin halkının kısa sürede kendi refahlarına ve milletlerinin bayraklarına kavuşmasını diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
YHT’nin ilk seferine katılan yolcular da, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümüne özel hazırlanan görseli ilgiyle karşıladı. Yolcular, görselin Cumhuriyet’in önemini hatırlattığını ve gurur verici olduğunu ifade etti.