fbpx
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
19,1479
EURO
20,8092
ALTIN
1.207,18
BIST
4.943,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Kar Yağışlı
3°C
Ankara
3°C
Kar Yağışlı
Perşembe Açık
8°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Açılışa hazırlanan karayolunun aydınlatma hattının elektrik kablolarını çaldılar

KARABÜK’TE YAPIMI DEVAM EDEN VE AÇILIŞINA GÜN SAYAN KARAYOLUNUN AYDINLATMASI İÇİN DÖŞENEN BAKIR ELEKTRİK KABLO KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİ VE KİŞİLERCE YERİNDEN SÖKÜLEREK ÇALINDI.

Açılışa hazırlanan karayolunun aydınlatma hattının elektrik kablolarını çaldılar
30.01.2023
0
A+
A-

Karabük’te yapımı devam eden ve açılışına gün sayan karayolunun aydınlatması için döşenen bakır elektrik kablo kimliği belirsiz kişi ve kişilerce yerinden sökülerek çalındı.

Karayolları tarafından 64 milyon TL bedelle yapımına başlanan Kardemir kavşak projesi sona yaklaşırken, Atatürk Bulvarı üzerindeki aydınlatma için döşenen elektrik kabloları çalındı. Taşeron firma tarafından karayolunun kenarındaki kanal üzerine döşenen ve ardından üstü kapatılan aydınlatma elektrik hattını gözünü kestiren hırsızlar, önce döşenen tuğlaları söktü. İşçi gibi çalışarak tuğlaları söktüğü belirlenen hırsızlar, daha sonra kestikleri 45 metre uzunluğundaki bakır kabloyu yerinden söküp kayıplara karıştı.

15 Şubat’ta açılışı yapılacak olan karayolu üzerindeki çalışmaları denetleyen şantiye şefinin Atatürk Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan aydınlatma kanallarının bozulduğunu ve elektrik kablosunun çalındığını fark edince durumu emniyet güçlerine bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen ekipler, çevrede inceleme yaparak güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Taşeron firma yetkilisi Fatih Sayıner, 45 metre uzunluğundaki bakır kablonun çalındığını söyledi.

Sayıner, Kanalın üstününü sarı by-pass malzemesi ile Çarşamba günü kapatmıştık. Olay Cuma gününden sonra meydana gelmiş ve yer altına döşenen kablo kesilerek 45 metre uzunluğundaki bakır kabloyu çalmışlar. Şimdi kabloyu yeniden döşeyerek üstündeki tuğlaları döşeyeceğiz. Açılışa yetiştirmeye çalıştığımız için bizim için tehlike arz ediyor ve biran önce yapmamız gerekiyor. dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.