enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
27,5159
EURO
28,8404
ALTIN
1.613,63
BIST
8.513,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
20°C
Ankara
20°C
Açık
Çarşamba Açık
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Açık
21°C

Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı 11 milyonu geçti

2023 YILI OCAK-AĞUSTOS AYLARINDA ANTALYA’YA GELEN ZİYARETÇİ SAYISI GEÇEN YILA GÖRE YAKLAŞIK YÜZDE 20 ORANINDA ARTIŞ GÖSTERDİ

Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı 11 milyonu geçti
08.09.2023
A+
A-

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya gelen ziyaretçi sayısında ön görülerine paralel bir artış yaşandığını belirterek, “Ana pazarlarımızdan olan Rusya Federasyonu geçen yıla göre yüzde 32,5 oranında büyüyerek en yüksek pazar payına sahip milliyet oldu” dedi.

2023 yılı Ocak-Ağustos aylarında Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 oranında artış gösterdiği bilgisini paylaşan Kavaloğlu, Ruslar’ın en fazla tercih ettiği tatil noktasının Antalya olduğuna dikkat çekti. Antalya’nın turizmde bir diğer büyük hacimli kaynak pazarı olan Almanya’dan gelen ziyaretçi sayısının 2 milyonu aşarak geçen yıla göre yüzde 17,3 büyüme gösterdiğini kaydeden Kavaloğlu, “Almanya dünyada sayı ve harcama bakımından en büyük hacme sahip kaynak pazarlardan birisi durumunda. Bu pazardan daha yüksek beklentilerimiz var. Türkiye talebinin özellikle kış döneminde daha da artacağını bekliyoruz. Birleşik Krallık 1 milyona yaklaşan ziyaretçi sayısı ile Antalya için tüm zamanların rekorunu kırdı ve geçen yıla göre yaklaşık yüzde 15 oranında büyüdü” diye konuştu.

Polonya’nın, büyük potansiyel barındıran önemli bir kaynak olduğunu, yükselişini beklentileri doğrultusunda geçen yıla göre yaklaşık yüzde 40 oranında artırarak milliyet pazar payında 4. sırada yer aldığını söyleyen Kavaloğlu şöyle devam etti: “Savaş nedeni ile büyük kayıp yaşadığımız Ukrayna da büyüme trendine girerek yüzde 100’ü aşan talep ile 10. sırada yer aldı. Kış döneminde de geçen yıla göre artış sürecinin devam etmesini bekliyoruz. Çalışmalarımız, turizm hareketlerinin 12 ay talep eğrisinin orantılı şekilde devam etmesi yönünde sürmektedir”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.