enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
20,8747
EURO
22,5189
ALTIN
1.327,41
BIST
4.959,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
23°C
Ankara
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Başkan Faruk Demir, “Kafkasya’yla kültürel ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz”

ARDAHAN BELEDİYE BAŞKANI FARUK DEMİR, KAFKASYA’YLA KÜLTÜREL VE EKONOMİK İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ.

Başkan Faruk Demir, “Kafkasya’yla kültürel ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz”
29.12.2022
A+
A-

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, ’’Pandemiden önce başlatmış olduğumuz Kafkasya açılımımızı geliştirmeyi hedefliyoruz’’ dedi.

Başkan Faruk Demir, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2022 yılını değerlendirdi. Lezzet-i Kür restoranda gerçekleşen toplantıda Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, görev süresi boyunca Ardahan’da yapılan belediyecilik faaliyetleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

2023 yılının 2022 yılından daha iyi olmasını dileyen Demir, Pandemi sürecinde dünya ve ülkemizde olduğu gibi Ardahan’ın da olumsuz etkilendiğini söyleyerek, ’’Pandemi’den çıktığımız bu süreçte ülkemizde ve dünyada oluşan ekonomik dalgalanma maalesef her yeri olduğu gibi ilimizi de etkiledi. Fakat biz Ardahan belediyesi olarak hazırlıklıydık. Bu süreçte en az düzeyde etkilendik. Fakat planladığımız yatırımlarımızı, kentimizin altyapısını ve sosyo ekonomik kalkınmışlığını hazırlanma noktasında hiçbir projemiz aksaklığa uğramadı’’ diye konuştu.

“Bundan sonraki süreçte Pandemiden önce başlatmış olduğumuz Kafkasya açılımımızı hızlandırmayı amaçlıyoruz” diyen Başkan Demir, “Özellikle Gürcistan toprakları içerisindeki Ahıska ile kardeş kent protokolünü hayata geçireceğiz. Kardeş kent protokolünü hayata geçirdikten sonra, Kafkas petrol ve doğalgaz boru hatlarının Anadolu’ya ve Avrupa’ya ilk giriş yeri olan Ardahan’ın bu coğrafyayla daha sıkı ilişkiler kurması gerekiyor. Dolayısıyla bizim Kafkasya’yla kültürel ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirerek ilerlememiz gerekiyor. Nasıl Edirne Trakya’yla ilişkilerini üst düzeyde geliştirmiş ise bizim de Ardahan olarak Gürcistan, Tiflis ve Bakü’ye kadar bu bölge ile ilişkilerimizi bir an evvel üst düzeye çıkartmamız lazım. Ticari ateşeler, Büyükelçilikler, Belediye Başkanları, Valiler ve Devlet Başkanları düzeyinde bu köprüyü kuracağız ki Ardahan’da ekonomik kalkınma ve kültürel iş birliğinin önü açılsın. Bu çerçevede Kafkasya’ya özel önem vereceğiz’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.