enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,9172
EURO
31,2497
ALTIN
1.886,62
BIST
7.978,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Yağmurlu
9°C
Ankara
9°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
8°C
Cumartesi Çok Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
8°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
7°C

Borsa İstanbul, Orta Doğu’daki çatışmalara rağmen yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul, Orta Doğu’daki çatışmalara rağmen yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul, Orta Doğu’daki çatışmalara rağmen yükselişle tamamladı
23.10.2023
A+
A-

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 3,19 değer kazanarak günü 7.750,39 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 239,71 puan artarken, toplam işlem hacmi 99,4 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 2,74 ve holding endeksi yüzde 2,51 değer kazandı.

Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 5,56 ile kimya, petrol, plastik oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarının Orta Doğu’daki çatışmalara ilişkin belirsizliklerle yeni haftaya da negatif seyirle başladığını ifade ederek, bu hafta gözlerin Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildiğini söyledi.

Çatışmaların genişleyebileceği endişesi hakim olmaya devam etse de İsrail’in Gazze’ye askeri harekatını ertelediğine yönelik haberler, varlık fiyatlarındaki oynaklığı sınırlı da olsa azalttı.

Yatırımcılar, Orta Doğu’daki çatışmalara rağmen pozitif seyrediyor

Orta Doğu’daki çatışmalar, küresel piyasalarda risk algısının artmasına neden olsa da Borsa İstanbul’da yatırımcılar pozitif seyrediyor.

Analistler, bu durumun, Türkiye ekonomisinin sağlam temellere sahip olması ve şirketlerin güçlü bilançolara sahip olmasından kaynaklandığını söylüyor.

Öte yandan, ECB’nin bu hafta faiz oranlarında değişiklik yapmayacağı beklentisi de Borsa İstanbul’a destek oldu.

Gelecek hafta takip edilecek gelişmeler

Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise ABD’de ve Avrupa’da açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.000 puanın direnç, 7.500 ve 7.400 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Sonuç olarak, Borsa İstanbul, Orta Doğu’daki çatışmalara rağmen yükselişle tamamladı. Yatırımcıların pozitif seyrinin devam etmesi için ECB’nin faiz oranlarında değişiklik yapmaması ve İsrail-Filistin çatışmasının bir an önce sona ermesi önemli olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.