enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
23,3834
EURO
25,1530
ALTIN
1.474,46
BIST
5.626,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
22°C
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C

Burdur’da EYT yoğunluğu devam ediyor

BURDUR’DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN EYT AÇIKLAMASININ ARDINDAN SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNDE YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR.

Burdur’da EYT yoğunluğu devam ediyor
30.12.2022
A+
A-

Burdur’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklamasının ardından SGK İl Müdürlüğünde yoğunluk devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT açıklamasının ardından Türkiye genelinde EYT’den yararlanmak isteyen vatandaşlar SGK Müdürlüklerine akın etti. Burdur’da da SGK İl Müdürlüğü’ne yoğun talep vardı. Askerlik borçlanması, doğum borçlanması, Bağkur prim borcu sorgulamak isteyen vatandaşlar yoğun kuyruk oluşturdu.

Burdur SGK İl Müdürü Bayram Balban, yaptığı açıklamada; “Şu anda borçlanma başvurularının işlemlerini yapıyoruz. EYT ile ilgili halkımızdan yasanın Resmi Gazete’de yayınlanmasını beklemesini talep ediyoruz” dedi.

Şu anda borçlanma başvuruları alınıyor

Kent merkezinde ve ilçelerdeki SGK binalarında yoğunluk yaşandığını dile getiren SGK İl Müdürü Bayram Balban, “Geçtiğimiz Çarşamba günü Cumhurbaşkanımızın yaş sınırını kaldırması üzerine ilimiz ve ilçelerimizde perşembe gününden itibaren müthiş bir yoğunluk başladı. Askerlik Borçlanması, Doğum Borçlanması bir de Bağkur Prim Borçları olup da dondurmuş olanlar ve bunları ihya etmek isteyenler, yeniden uyandırmak isteyenlerden yoğun bir başvuru almaktayız. Bu başvuruları bugün itibariyle alacağız. Daha sonra bunların işlemlerini yapıp, borçlarını ödemeleriyle ilgili telefonla arayıp, vatandaşlarımıza bilgi vereceğiz. İlçelerdeki ve ilimizdeki yoğunlukta, arkadaşlarımızın büyük çabaları sonucunda gelen tüm vatandaşların işlemlerini yapıyoruz. Bugün saat 17.00’ye kadar da çalışmalarımız devam edecek, borçlanma işlemleri bitmiş olacak” dedi.

EYT başvuruları Resmi Gazete’de çıktıktan sonra alınacak

Şu anda borçlanma başvurularının işlemlerinin yapıldığını, EYT Başvurularının ise Resmi Gazete’de yasanın yayınlanması ile başlayacağını dile getiren Müdür Balban, “Bu dönemde sadece borçlanma yapıyoruz. Emeklilik yasa çıktıktan sonra yapılacak. Yasa çıkmadan halkımızda bir başvuru telaşı var. Yasa çıkmadan başvuruları geçersizdir. Aşağı yukarı yüzlerce emeklilik başvurusu aldık. Yasa çıkmış değil, yasa meclisten çıktıktan sonra Cumhurbaşkanımız onaylayıp, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra kanunlaşacak. Bundan dolayı halkımızın Yasanın Resmi Gazete’de yayınlanmasını beklemesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

EYT başvurusu için SGK İl Müdürlüğü’ne gelen vatandaşlar karardan memnun olduklarını belirtip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiklerini bildirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.