enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,9264
EURO
31,2593
ALTIN
1.884,34
BIST
7.978,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Yağmurlu
9°C
Ankara
9°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
8°C
Cumartesi Çok Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
8°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
7°C

Dilan Polat ve eşi Engin Polat tutuklandı

Dilan Polat ve eşi Engin Polat tutuklandı

Dilan Polat ve eşi Engin Polat tutuklandı
05.11.2023
A+
A-

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında olduğu 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık, Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheliyi tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Hakimlik, 12 şüpheliyi tutuklanırken, 6 şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’a ait şirketlerden tasfiye halindeki 3 şirkete sahte fatura kesildiği tespit edildi. Sahte faturalarla 200 milyon lira paranın bu şirketlere aktarıldığı belirlendi. Paranın, yine aile şirketlerine transfer edildiği ve son olarak Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

Dilan Polat’ın hakimlikte sorgusu sırasında fenalaşarak bayıldığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kararın açıklanmasının ardından hakkında tutuklanma kararı verilen Dilan Polat’ın, “Oğlum sana kim bakacak” diye bağırdığı duyuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.