enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
23,3834
EURO
25,1530
ALTIN
1.474,46
BIST
5.626,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
22°C
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C

İran Devrim Muhafızları Ordusu: “En küçük hatada İsrail’i yok ederiz”

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU SÖZCÜSÜ RAMAZAN ŞERİF, İRAN’A YÖNELİK ASKERİ BİR MÜDAHALEYE HİÇBİR ÜLKENİN CESARET EDEMEYECEĞİNİ BELİRTEREK, “EN UFAK BİR HATADA İŞGALCİ SİYONİST İSRAİL REJİMİNİ YOK EDERİZ” DEDİ.

İran Devrim Muhafızları Ordusu: “En küçük hatada İsrail’i yok ederiz”
30.12.2022
A+
A-

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ramazan Şerif, İran’a yönelik askeri bir müdahaleye hiçbir ülkenin cesaret edemeyeceğini belirterek, “En ufak bir hatada işgalci siyonist İsrail rejimini yok ederiz” dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ramazan Şerif, İran’ın Gazvin kentinde katıldığı bir programda ülkedeki gösteriler ve İran’a yönelik askeri tehditler hakkında konuştu. Ülkede Mahsa Amini’nin ölümü sonrası başlayan gösterileri “düşmanın ayaklanması” olarak adlandıran Şerif, “Komala, Halkın Münafıkları, Ceyşul Adl ve diğer terör örgütleri ülkede kargaşa ve kaos çıkartmaya çalıştılar. İran’ın 44 yıllık sermayesini yok etmeyi ve ülkeyi bölmeyi hedeflediler. Diğer yandan Batılı ülkeler ayaklanmalara destek veriyorlar. Almanya Başbakanı İranlı tanınmış bir futbolcu ile görüşerek sözde İran’ı özgürleştireceğini sanıyor. Yine Fransa Cumhurbaşkanı İranlı bir gazeteci ile bir araya gelerek ülkeye özgürlük getireceğini hayal ediyor. İşte düşmanlarımız bu kadar acizler” ifadelerini kullandı.

İran’ın Ortadoğu’da ABD ve İsrail ile karşı karşıya olduğunu ve bu ülkeler ile mücadele ettiğini vurgulayan Şerif, İran’ın askeri kapasitesinin geliştiğini ve bunun ABD için bir tehdit anlamına geldiğini söyledi. Şerif, İran’a yönelik askeri bir müdahaleye hiçbir ülkenin cesaret edemeyeceğini belirterek, “En ufak bir hatada işgalci siyonist İsrail rejimini yok ederiz” dedi.

Şerif, “Bugün düşmanımız iyi bir durumda değil ve biz her anlamda onlardan üstün durumdayız. Bu sahaya da yansıyan bir gerçeklik ve bu nedenle bölgesel ilerleyişimizi sonlandırmamız için bize yalvarıyorlar. Örneğin, biz Rusya’ya insansız hava aracı vermedik ancak onlar ısrarla Rusya’ya bu silahları verdiğimizi ve savaşın seyrini değiştirdiğimizi söylüyorlar. Daha düne kadar İslam Cumhuriyetini bilim ve teknolojiden uzak bir ülke olarak görüyorlardı. Şimdi Rusya’ya İHA ve nokta atışlı füzeler vermemiz gerektiğini söylüyorlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.