İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, çatışmaların bilançosu ağırlaşıyor. İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 687’ye, İsrail’de hayatını kaybedenlerin sayısı ise 900’ü geçti.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne dün gece de hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda, aralarında çocukların da olduğu 24 kişi hayatını kaybetti.
Lübnan sınırından İsrail’e bir grup şüphelinin sızdığı, bu kişilerin İsrail tarafından etkisiz hale getirildiği duyuruldu.
Uluslararası toplumdan tepkiler
İsrail’in saldırıları, uluslararası toplumdan da tepkilere neden oldu. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’e saldırıları durdurması çağrısında bulundu.
Türkiye, İsrail’in saldırılarını “terörizm” olarak nitelendirdi ve saldırıların derhal durdurulması çağrısında bulundu.
Çatışmalara son verilmesi çağrıları
Çatışmalara son verilmesi çağrıları sürerken, taraflar arasındaki gerginliğin devam etmesi bekleniyor.