İsrail ve ABD protestosunda gerginlik: Polis ve asker müdahale etti
Emniyet ekiplerinin İncirlik Üssü’nün arka tarafındaki Sezai Karakoç Bulvarı’nda eylem yapmalarına izin verdiği kalabalıktan bir grup, polisin bariyerlerini aşıp askeri bölgeye girmek istedi. Bunun üzerine polis, TOMA ile su ve biber gazı sıkarak müdahale ettiği grubu askeri bölgeden uzaklaştırdı.
Ancak grup bir süre sonra tekrar askeri üsse girmek isteyince polis, bu kez 5 TOMA ile gruba müdahale etti. Çevik kuvvet ekiplerinin de biber gazı ile müdahale ettiği gruptan bazı kişilerin polise taş attığı görüldü. Buna rağmen grup geri adım atmayınca askerler de bölgeye sevk edildi.
Üsse giremeyeceğini anlayan şahıslar polis midibüsüne zarar vererek, üs etrafındaki tarlaları ateşe verdi. Polisin ve askerin müdahalesiyle grup dağıldı. Yangını ise ekipler müdahale ederek söndürdü.
Olay sırasında 1’i polis 2 kişi yaralandı.
Protestocular ne talep etti?
Protestocular, İsrail’in Filistin’e saldırılarını kınayarak, bu saldırıların durdurulması çağrısında bulundu. Ayrıca ABD’nin İsrail’e verdiği desteği eleştirerek, ABD’nin Filistin’in yanında yer almasını istediler.
Polis ve asker müdahalesine tepkiler
Protestocuların polis ve asker müdahalesine tepkileri oldu. Bazı vatandaşlar, polisin ve askerin müdahalesini aşırı bulduklarını ve protesto hakkının engellendiğini ifade etti.