enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
27,4810
EURO
28,8104
ALTIN
1.604,98
BIST
8.486,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
21°C
Ankara
21°C
Açık
Çarşamba Açık
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Açık
22°C

Kuraklık etkili oldu, Kızılırmak otluğa döndü

TÜRKİYE’NİN EN UZUN NEHRİ KIZILIRMAK KURAKLIĞIN ETKİSİYLE OTLAĞA DÖNÜŞTÜ, İNSAN BOYUNU AŞAN OTLAR ENDİŞELENDİRDİ.

Kuraklık etkili oldu, Kızılırmak otluğa döndü
09.09.2023
A+
A-

Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak kuraklığın etkisiyle otluğa dönüştü.

Sivas’tan doğan ve Karadeniz’e dökülen bin 355 kilometre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak son zamanların en kurak günlerini yaşıyor. Su seviyesinin oldukça düşmesiyle ırmak adeta otluğa dönüşürken, ortaya çıkan manzara herkesi korkuttu. Kızılırmak’ın geçtiğimiz yıl kış aylarında bol kar yağmasıyla ilkbahar aylarında su debisi pik noktaya ulaşmıştı. Kızılırmak üzerinde bulunan ve ırmak ile özdeşleşen Selçuklu yapımı tarihi Eğri Köprü’nün 18 gözünden de sular coşkulu bir şekilde akarken, şimdilerde köprünün ayakları insan boyuna uzanan otlarla kaplandı.

“Sular çekilince burası tamamen ot oldu”

Irmak kenarına gezmeye gelen Fatih Şaşmaz, kuraklıktan dolayı çekilen su seviyesiyle Kızılırmak’ın tamamen otluk olduğundan bahsederek, “Buraya gelen birçok vatandaşımız var zaten. Normalde bu köprünün ayaklarındaki otlar yoktu, suyun debisi çok yüksekti. Sıcaklıktan dolayı suyun debisi çekildi ve bir kuraklık var. Su seviyesi yüksek olduğu için bu otların ve kenardaki taşların hiçbiri görünmüyordu ama sular çekilince burası tamamen ot oldu” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.