enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
20,8804
EURO
22,4878
ALTIN
1.325,98
BIST
4.959,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
23°C
Ankara
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Mersin’de DEAŞ’a şafak operasyonu: Biri Fransız 9 gözaltı

MERSİN’DE YILBAŞINDA EYLEM HAZIRLIĞI İÇERİSİNDE OLAN TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ’A YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA 9 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI. ŞAHISLARDAN BİRİNİN FRANSIZ UYRUKLU KADIN OLDUĞU, ÖRGÜTÜN ÇATIŞMA BÖLGELERİNDE FAALİYET YÜRÜTTÜĞÜ VE SAHTE KİMLİKLE TÜRKİYE’DE YAŞADIĞI ORTAYA ÇIKTI.

Mersin’de DEAŞ’a şafak operasyonu: Biri Fransız 9 gözaltı
30.12.2022
A+
A-

Mersin’de yılbaşında eylem hazırlığı içerisinde olan terör örgütü DEAŞ’a yönelik gerçekleştirilen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Şahıslardan birinin Fransız uyruklu kadın olduğu, örgütün çatışma bölgelerinde faaliyet yürüttüğü ve sahte kimlikle Türkiye’de yaşadığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ’ın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ile finans kaynaklarının tespit edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda 10 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin yılbaşında eylem hazırlığında olduğu ve örgütün mali yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri belirlendi. Ayrıca DEAŞ terör örgütü içerisinde sözde istihbarat, lojistik ve mali yapılanma içerisinde sorumlu düzeyde bulunan, çatışma bölgelerinde silahlı olarak faaliyette bulunduğu tespit edilen ve aslen Fransız uyruklu olan, çatışma bölgelerinde faaliyet yürüttükten sonra Türkiye’de sahte kimlikle gizlenen S.A. isimli kadının da Mersin’de olduğu belirlendi. Bu sabah belirlenen adreslere şafak vakti eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda Fransız kadının da aralarında olduğu 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri yapılmak üzere emniyete götürülürken, hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şahısların da yakalanması yönelik çalışmaların da devam ettiği bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.