enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,8842
EURO
31,5194
ALTIN
1.894,68
BIST
7.948,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
16°C
Ankara
16°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Çok Bulutlu
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
13°C
Salı Çok Bulutlu
11°C

Nazilli’de Demirciler Mahallesi sele teslim oldu

AYDIN’IN NAZİLLİ İLÇESİNE BAĞLI KIRSAL DEMİRCİLER MAHALLESİ DÜN GECE YARISINDAN SONRA ANİDEN BASTIRAN SAĞANAK YAĞIŞLA BİRLİKTE GELEN SELDEN BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ.

Nazilli’de Demirciler Mahallesi sele teslim oldu
30.05.2023
A+
A-

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı kırsal Demirciler Mahallesi dün gece yarısından sonra aniden bastıran sağanak yağışla birlikte gelen selden büyük zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye 16 kilometre mesafedeki dağlık Demirciler Mahallesi’nde gece 01.30 sıralarında başlayan sağanak yağışın ardından gelen selle sokaklar, evler, iş yerleri ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü. Bir traktör, bir otomobil ve çok sayıda tarım makinesi, selle gelen taş ve çamurun altında kaldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren selin ardından mahalleye çok sayıda kurtarma ekibi ve iş makineleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli Belediyesi, Jandarma, AFAD, il ve ilçe tarım ve orman müdürlüğü ekipleri, AYDEM ekipleri ve çok sayıda vatandaşın müdahalesi ile can kaybı meydana gelmedi. Çamur altında kalan araçlar iş makinelerinin yardımı ile çıkartılırken, jandarma ekipleri başta olmak üzere Aydın ve Nazilli’den ekipler tamamen bozulan yolları tekrar ulaşıma açmak için büyük çaba sarf etti.

Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Öktem, Nazilli İlçe Müdürü Sunay Güler, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Anlıak ile çok sayıda yetkili selin yaralarını sarmak üzere seferber oldu. Can kaybının olmaması teselli olurken, ilk belirlemelere göre 50 hektarlık tarım arazisinin büyük zarar gördüğü ve çalışmaların tamamlanmasının ardından geride kalan yüzde 90’lık bölümün durumunun netleşeceği belirtildi. Vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda böylesine bir felaketi daha önce yaşamadıklarını ifade ederken, köyün büyükleri ise yaklaşık 80 yıl önce böyle bir felaket yaşandığını dile getirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.