enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,9252
EURO
31,2479
ALTIN
1.886,98
BIST
7.978,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Yağmurlu
9°C
Ankara
9°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
8°C
Cumartesi Çok Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
8°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
7°C

Şırnak’ta aşiret kararıyla düğünlerde yöresel kıyafet giyme zorunluluğu

DÜĞÜN ALANINDA GELİN VE DAMADA TAKILAN TAKILAR YERİNE BU KEZ KADINLARIN GİYDİKLERİ 10 BİN LİRALIK POŞİ VE YÖRESEL KIYAFETLER DİKKAT ÇEKTİ. DÜĞÜN ALANINDA YÖRESEL KIYAFETLİ DAVETLİLER GECE GEÇ SAATLERE KADAR HALAY ÇEKTİ.

Şırnak’ta aşiret kararıyla düğünlerde yöresel kıyafet giyme zorunluluğu
08.09.2023
A+
A-

Şırnak’ın Uludere ilçesinde düğünlerde yöresel kıyafet giyme zorunluluğu bulunan Goyan aşiretinin düğününde renkli görüntüler oluştu.

Uludere ilçesinde Goyan aşiretine mensup bölgenin tanınmış simalarından Fuat Tonka’nın kardeşi Bedri Tonka ile Gülcan Tunğ için iki gün iki gece süren görkemli düğüne takı ve para yerine davetlilerin giydikleri yöresel elbiseler damga vurdu. Düğüne AK Partili Belediye Başkanı Sait Ürek, aşiret liderleri, kanaat önderleri ve binlerce vatandaş katıldı. Düğün alanında gelin ve damada takılan takılar yerine bu kez kadınların giydikleri 10 bin liralık poşi ve yöresel kıyafetler dikkat çekti. Düğün alanında yöresel kıyafetli davetliler gece geç saatlere kadar halay çekti.

Davetlilerden Evin Tonka, görkemli düğünlerde süslenip geldiklerini belirterek, “Poşilerimizi takıyoruz. Herkesin düğününde takılmıyor. Kalabalık ve tanınmış kişilerin düğünü olunca zorunlu hale geldiği için giyiyoruz. Kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.