enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
27,1418
EURO
28,9323
ALTIN
1.681,16
BIST
8.039,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
30°C
Ankara
30°C
Açık
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Velilere tavsiye: “Çocuğunuzun öğretmeni ve arkadaşlarıyla bağ kurmasını destekleyin”

OKULA ALIŞMA SÜRECİNDEKİ 1. SINIFLAR İÇİN ANNE VE BABALARA ÖNERİLERDE BULUNAN UZMAN KLİNİK PSİKOLOG ENİSE ÖZİÇ, “ÇOCUĞUNUZUN ÖĞRETMENİ VE ARKADAŞLARIYLA BAĞ KURUP, TEMASTA OLMASINI DESTEKLEYİN. OKUL İÇİNİN GÜVENLİ ALANA DÖNÜŞMESİ ADINA İZİN VERİLDİĞİ ZAMANLARDA BİRLİKTE VAKİT GEÇİRİN” DEDİ.

Velilere tavsiye: “Çocuğunuzun öğretmeni ve arkadaşlarıyla bağ kurmasını destekleyin”
11.09.2023
A+
A-

Okula alışma sürecindeki 1. sınıflar için anne ve babalara önerilerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, “Çocuğunuzun öğretmeni ve arkadaşlarıyla bağ kurup, temasta olmasını destekleyin. Okul içinin güvenli alana dönüşmesi adına izin verildiği zamanlarda birlikte vakit geçirin” dedi.

Okula yeni başlayan çocuğun alışması konusunda anne-babalara sakin kalmaları önerisinde bulunan Liv Hospital Samsun Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, “Ağlayabilir, zorlanabilir, şaşırabilir. Çocuğunuzun verdiği/vereceği tepkiler sizi zor durumda hissettirebilir. O gerginken siz sakinliğinizi korumayı seçin. O ağlıyorken anlayışlı olmayı seçin. Sarılın” diye konuştu.

“Yanındayım mesajını verin”

Çocuğun kendini güvensiz hissetmesi durumunda “yanındayım” mesajının verilmesi gerektiğini belirten Uzm. Klnk. Psk. Öziç, şunları söyledi:

“Çocuğunuzun öğretmeni ve arkadaşları ile bağ kurup temasta olmasını destekleyin. Okul içinin güvenli alana dönüşmesi adına izin verildiği zamanlarda ve sürelerde birlikte vakit geçirin. Duygularını küçümsemeyin ancak hayatının merkezi gibi de hissettirmeyin. Dinleyin, kendisini anladığınızı ifade edin. Kaygılarının azalacağını ve geçeceğini iletin. Olumlu gerçekleştirdiği deneyimlerine dikkatini çekin. Sırasında oturuşu, belirli zaman okulda kalışını örnek vererek ‘bak yapabiliyorsun’ mesajını verin. Ne söylerseniz söyleyin, yine de tedirginse acele etmeyin, sakin kalın.”

Uzm. Klnk. Psk. Öziç, çocuğun 2 hafta boyunca yeteri kadar okula alışamadığı hatta kaygı ve korkularının arttığı gözlemlenirse, mutlaka uzman desteğinin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.