enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
23,3834
EURO
25,1530
ALTIN
1.474,46
BIST
5.626,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
22°C
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C

Yaralı dağ keçisi tedavi altına alındı

BİNGÖL’DE DOĞA KORUMA EKİPLERİ TARAFINDAN ÖN AYAKLARINDA TUTUKLULUK OLAN DAĞ KEÇİSİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ HAYVAN HASTANESİNE GETİRİLEREK TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yaralı dağ keçisi tedavi altına alındı
29.12.2022
A+
A-

Bingöl’den Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından bulunan, ön ayaklarında yaralanma ve tutukluluk olan dağ keçisi, Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bingöl kırsalında Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından yürüyemeyen bir dağ keçisi bulundu. İlk müdahalesi yapılan keçi tedavisi için Elazığ’da bulunan Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesine getirildi. Burada yapılan tetkiklerde keçinin ön ayalarında tutukluk ve yaralanma tespit edildi. Tedavisi devam eden dağ keçisinin, sağlığına kavuşmasının ardından yeniden doğaya bırakılacağı bildirildi.

Dağ keçisinin Bingöl’den Doğa Koruma ekipleri tarafından kendilerine getirildiğini belirten Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Said Durmuş “Ön ayaklarında bir tutukluk vardı. Bugün az öncede muayenede gördük, gayet sağlıklı. Birkaç gün daha gözetim altında tuttuktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine tekrar teslim edeceğiz. Hastanemize dağ keçisi çoğunlukla geliyor. Bunun dışında kanatlı yaban hayvanları da geliyor. Bunların tedavisini yaptıktan sonra ekiplere geri veriyoruz. Adı üzerinde dağ keçisi, muhtemelen ya koşarken, atlarken veya zıplarken ayaklarından zarar görmek ihtimali var ama şuan gayet sağlıklı. Birkaç gün daha gözetim altında tutarak takibini yapacağız. Bizim burada laboratuvarlarımız var. Şüphelendiğimiz durumlarda mutlaka analizlerini yapıyoruz. Bunun dışında genel kontrol ve muayenesini yaptıktan sonra ait oldukları yerlere teslim ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.