<style>.lazy{display:none}</style>Emekli Bayram Ikramiyesi 3 Bin Liraya Yükseliyor! | Ulusal Gündem
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

    Emekli bayram ikramiyesi 3 bin liraya yükseliyor!

    Emekli bayram ikramiyesi 3 bin liraya yükseliyor!
    03.03.2024 01:10
    A+
    A-

    TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen torba yasayla deprem bölgesinde sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik destek ve uygulamaların süresi bir yıl daha uzatıldı. Emekli bayram ikramiyesi tutarı da 3 bin liraya yükseltiliyor.

    Deprem Bölgesinde Sanayi Altyapısı Güçleniyor

    6 Şubat depremlerinin ardından sanayi alanlarının yeniden inşası ve güçlendirilmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Torba yasayla bu çalışmaların süresi bir yıl daha uzatıldı.

    Buna göre, sanayi alanı olabilecek yerlerin tespiti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yapılacak. Deprem nedeniyle yıkılan veya kullanılamayacak kadar hasarlı durumda olan sanayi iş yerlerinin borçlandırılarak yerinde yeniden inşası veya güçlendirilmesi de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yapılacak.

    Yatırım programında olan veya sonradan programa dahil edilen sanayi sitelerinin altyapı ve üstyapı inşasının tamamına kadarı, mimarlık, mühendislik hizmetleri dahil proje tamamlanana kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca krediyle desteklenecek.

    Emekli Bayram İkramiyesi 3 Bin Liraya Yükseliyor

    Torba yasayla emekli bayram ikramiyesi tutarı da 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltiliyor. Bu düzenlemeyle Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda emeklilere 3 bin lira ikramiye ödenecek.

    Diğer Düzenlemeler

    Torba yasayla kanun yollarına başvuru sürelerinin yeknesaklaştırılmasına ve bu sürelerin tebliğden itibaren başlamasına dair değişiklikler de yapılıyor. Uygulamada tereddüt yaşanmaması için geçiş hükmü getiriliyor ve ilgili kanunlarda yapılan değişikliklerin 1 Haziran 2024 tarihinde ve sonrasında verilen kararlar bakımından geçerli olacağı kabul ediliyor.

    TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, teklifin yasalaşmasının ardından birleşimi 2 Nisan 2024 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere kapattı.

    TBMM’nin Çalışma Takvimi

    Daha önce alınan karar gereğince TBMM Genel Kurulu, 5, 6, 7, 12, 13 ve 14 Mart 2024 tarihinde toplanmayacak. TBMM Genel Kurulu, 19 Mart 2024 tarihinden itibaren 10 gün süre ile çalışmalarına ara verecek.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Optimized with PageSpeed Ninja