<style>.lazy{display:none}</style>Naci Görür, İzmir'i Tehdit Eden Faylar: 7 Ve üzeri Deprem Riski Var! | Ulusal Gündem
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

    Naci Görür, İzmir’i tehdit eden faylar: 7 ve üzeri deprem riski var!

    Naci Görür, İzmir’i tehdit eden faylar: 7 ve üzeri deprem riski var!
    12.03.2024 01:02
    A+
    A-

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir’i uyaran bir açıklama yaptı. Görür, İzmir’in çevresindeki fayların 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek potansiyele sahip olduğunu ve bu fayların özelliklerinin bir an önce tespit edilmesi gerektiğini vurguladı.

    İzmir Fayları Felç Etme Tehlikesi Taşıyor:

    Görür, İzmir’de sadece deniz içinde değil her yerde faylar olduğunu ve bunların her birinin 7 ve üzerinde deprem üretebileceğini söyledi. Bu fayların deprem üretmesi halinde İzmir’in felç olacağını ve 120-130 insan vefatı ile kurtulamayacağını dile getirdi. Görür, bu fayların hepsinin gerçek, tespit edilmiş, canlı ve her birinin büyük deprem üretme kapasitesine sahip olduğunu vurguladı.

    Kahramanmaraş Uyarıları Göz Ardı Edildi:

    Görür, Kahramanmaraş merkezli depremler öncesi yaptıkları uyarılara rağmen kimsenin üzerine düşeni yapmadığını savundu. Bu ülkenin insanları olarak hepimizin suçlu olduğunu ve üzerimize düşeni yapamadığımızı ifade etti. Görür, dirençli kentler konusunda siyasi iradenin yanı sıra halkın da ısrarlı talebinin şart olduğunu kaydetti.

    İzmir’de Fayların Analizi Yapılıyor:

    Görür, İzmir’de fayların analiziyle ilgili üniversitelerin çalıştığını ve kentin topoğrafyasının da değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. İmar düzenlemelerinde kararların bu verilere bakılarak alınması gerektiğini vurgulayan Görür, sadece riskli binaların dönüşümünün yeterli olmadığını, şehirlerin tüm altyapılarının da dönüşmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

    Bayraklı ve Bornova’da Yapı Envanteri Çıkarıldı:

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim 2020 depreminin ardından kenti depreme karşı dirençli hale getirmek için üniversiteler ve meslek örgütleriyle eylem planı çalışması yaptıklarını belirterek, Bayraklı ve Bornova’da 94 bin 773 yapının envanterini çıkardıklarını söyledi. İzmirlilerin artık bizizmir.com adresinden oturdukları binaların deprem mevzuatına uygunluğunu, ruhsat ve projelerini, mimarını bulabiliyor.

    İzmir’in depreme karşı oldukça riskli bir bölgede olduğu ve yetkililerin bu konuda acil önlem alması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Görür’ün uyarıları dikkate alınarak, İzmir’in faylarının analizi yapılmalı, imar düzenlemeleri bu verilere göre yapılmalı ve şehirlerin tüm altyapıları depreme dayanıklı hale getirilmelidir.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Optimized with PageSpeed Ninja