<style>.lazy{display:none}</style>Ankara'da Geri Dönüşüm Temalı çocuk Sergisi Açıldı | Ulusal Gündem
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

    Ankara’da geri dönüşüm temalı çocuk sergisi açıldı

    Ankara’da geri dönüşüm temalı çocuk sergisi açıldı
    24.03.2024 23:56
    A+
    A-

    Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TEMA Vakfı iş birliğiyle “Doğaya Açılan Pencerem” konulu sergi Çayyolu’nda bulunan MESA Plaza’da açıldı. Sergi, 29 Mart 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

    Çocuklar Geri Dönüşüm Kostümleriyle Defilede

    Sergide, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Kulüpleri ve Çocuk Etkinlik Merkezlerindeki 90 minik üyenin geri dönüşüm malzemelerinden tasarladığı kostümler yer alıyor. Çöp poşetleri, piller, alüminyum folyo, kartonlar, pet şişeler, pet bardaklar, kapaklar, ağaç ve yapraklar kullanılarak tasarlanan kostümler, çocuklar tarafından defilede de sergilendi.

    Sergiyle Geri Dönüşüm ve Çevre Bilinci Aşılanıyor

    Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Koordinatörü Tuğba Nagehan Turpçu, serginin amacının geri dönüşümü ve çevre bilincini oluşturmak olduğunu söyledi. Turpçu, “Çocuklara atık malzemeler nelerdir, geri dönüşümün önemi nedir bunlarla ilgili bilgiler verdik. Evlerinde topladıkları atık malzemeleri merkezimize getirerek bunlarla neler yapacağımızı düşündük ve tasarladık. Atık malzemelerden yaptığımız kostümlerle çocuklar defile gerçekleştirdi.” dedi.

    TEMA Vakfı: Doğada Hiçbir Şey Atık Değil

    TEMA Vakfı Çayyolu Temsilcisi Aylin Tural ise doğada hiçbir şeyin atık olmadığını ve toplanan her materyali değerlendirmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Tural, “Çocukların ne istediğini biz bu sergide gördük. Genellikle doğada dökülen yapraklar, kozalaklar, çiçekler, meşe palamutları hep doğanın kendi yarattığını, onların çöp olmadığını, çürümediğini bu şekilde değerlendirerek gösterdik.” dedi.

    Minikler Defile Heyecanlarını Paylaştı

    Geri dönüşüm kostümleriyle defilede boy gösteren çocuklar da heyecanlarını dile getirdi.

    -Sinda Ertunç: “Geri dönüşüm çok önemlidir. Etrafımızı kirletmememiz ve kendimizi korumamız lazım. O yüzden geri dönüşüm önemlidir. Kostümümü öğretmenimle yaptım. Pet bardaklarla etek yaptık ve bunu giyindim defileye çıktım.”

    -Ahmet Burak Çelik: “Temizlik çok önemlidir. Kostümümde dürbün var, keçeden yelek var, kapaklar taktık.”

    -Kuzey Ekinci: “Sihirbaz kostümü yaptım. Yaparken çok güzel geçti. Şapkam var, sopam var, gazeteden ceketim var.”

    -Zeynep Mina Dündar: “Piller ve ilaç kutusu var üzerimde. Gösteri yaptık, sergi yaptık. Saçlarımda çiçekler var. Ağaçlarımız kötü olmasın diye geri dönüşüm yapmamız lazım.”

    Sergiyi Ziyaret Etmek İçin

    “Doğaya Açılan Pencerem” sergisi, 29 Mart 2024 tarihine kadar Çayyolu’nda bulunan MESA Plaza’da ücretsiz olarak ziyarete açık.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Optimized with PageSpeed Ninja