<style>.lazy{display:none}</style>TBMM Genel Kurulu'nda Adıyaman Ve Şanlıurfa'nın Sorunları Konuşuldu | Ulusal Gündem
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

    TBMM Genel Kurulu’nda Adıyaman ve Şanlıurfa’nın sorunları konuşuldu

    TBMM Genel Kurulu’nda Adıyaman ve Şanlıurfa’nın sorunları konuşuldu
    29.02.2024 00:30 | Son Güncellenme: 29.02.2024 00:31
    A+
    A-

    TBMM Genel Kurulu’nda Adıyaman ve Şanlıurfa’nın sorunları gündeme geldi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ve CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, gündem dışı söz alarak bölgelerinin sorunlarını dile getirdiler.

    Alkayış, Adıyaman’da Deprem Sonrası Yapılan Çalışmaları Anlattı

    Alkayış, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin ardından Adıyaman’da yapılan çalışmaları anlattı. Şehrin yüzde 30’unun yıkıldığı depremde 8 bin 561 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 bin kişinin de yaralandığını aktaran Alkayış, Kızılay tarafından 9 bin 145 ihtiyaç sahibi aileye sosyal yardım kartı dağıtıldığını ve hak sahibi vatandaşlara konutlarının teslim edilmeye başlandığını söyledi. Alkayış, depremin etkilerini ortadan kaldırmak için büyük bir çaba gösterdiklerini ve yıkılan şehirlerini eskisinden daha görkemli hale getireceklerini vurguladı.

    Tanal, Şanlıurfa’nın Sorunlarını Sıraladı

    Tanal ise Şanlıurfa’nın tarım, ulaşım ve sağlık başta olmak üzere birçok alandaki sorunlarına değindi. Bölgede uçak seferlerinin yetersiz olduğunu ve GAP projesinin yıllardır tamamlanmadığını dile getiren Tanal, Şanlıurfa’nın sorunlarının çözümü için yetkililerden adım atmasını istedi.

    Konuşmaların Önemi

    Alkayış ve Tanal’ın konuşmaları, Adıyaman ve Şanlıurfa’nın sorunlarının kamuoyunun gündemine taşınması açısından önemliydi. Konuşmalar, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü için yetkililere baskı oluşturacaktır.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Optimized with PageSpeed Ninja