İstanbul – Edinilen bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci İsmail Saymaz hakkında Taksim’deki Gezi Parkı olaylarına katıldığı iddiasıyla bir soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda Saymaz hakkında gözaltı kararı verildi ve gazeteci bugün polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, soruşturma kapsamında Gezi Parkı davası hükümlüsü Osman Kavala’nın kendisine ait internet sitesinin hazırlanması ve kurmayı planladığı televizyon kanalında rol almasına ilişkin İsmail Saymaz ile yaptığı konuşmalar tespit edildi.
Soruşturmada ayrıca, İsmail Saymaz’ın Gezi Parkı olaylarının yaşandığı dönemde Can Atalay, Çiğdem Mater Utku, Ayşe Mücella Yapıcı ve Osman Kavala ile yoğun bir iletişim trafiği olduğu belirlendi. Savcılık, Saymaz’ın sosyal medya hesaplarında Gezi Parkı olaylarıyla ilgili çok sayıda paylaşımının bulunduğunu da tespit etti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsmail Saymaz’ın söz konusu soruşturma kapsamında “kalkışma olaylarını Türkiye geneline yaymaya çalıştığı, Gezi Parkı’nda aktif rol alarak çeşitli faaliyetlerde bulunduğu, sosyal medya platformlarında gerçekle bağdaşmayan bilgiler paylaşarak vatandaşları kolluk kuvvetlerine karşı kışkırtmaya çalıştığı” yönünde değerlendirmelerde bulundu.
Bu tespitler neticesinde savcılık, gazeteci İsmail Saymaz hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etmek” suçundan gözaltı kararı verdi. Kararın ardından polis ekipleri tarafından Saymaz’ın gözaltına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.