MSB’den yapılan açıklamaya göre, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda görevli Muhafız Er Hayrullah Halit Karaman ve İkmal Er Semih Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu yedi asker, yüksek ateş şikayetiyle rahatsızlandı. Askerlere ilk müdahale birlikteki Birinci Basamak Muayene Merkezi’nde yapıldıktan sonra derhal hastaneye sevk edildiler.
Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamadılar
Hastanede yoğun tedavi altına alınan askerlerden Muhafız Er Hayrullah Halit Karaman ve İkmal Er Semih Erdoğan, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Yapılan ilk otopsi raporunda, şehit askerlerin ölüm nedeninin “aşırı sıvı kaybına (dehidratasyon) bağlı kandaki sodyum düzeyinin sebep olduğu çoklu organ yetmezliği” olduğu tespit edildi.
Beş Askerin Tedavisi Sürüyor
Bakanlık, aynı şikayetle hastaneye kaldırılan diğer beş askerin tedavilerinin devam ettiğini ve genel sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Olayla ilgili olarak derhal idari tahkikat başlatıldığı da vurgulandı.
Bakanlıktan Taziye Mesajı
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:
“Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, tedavileri devam eden silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz.”