enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,8120
EURO
47,5849
ALTIN
4.378,06
BIST
10.824,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
29°C
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C

MEB Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği’nde yeni düzenlemeler yapıldı

MEB Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği’nde yeni düzenlemeler yapıldı
30.07.2025 01:02 | Son Güncellenme: 31.07.2025 01:03
A+
A-

30 Temmuz 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle, Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği’nde çoklu ortam uzmanı tanımı, yayınevi değişiklikleri ve yazar intihali gibi konuları kapsayan yeni düzenlemeler gerçekleştirildi.

Haber Merkezi – Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle, 14 Ekim 2021 tarihli ve 31628 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği’nde çeşitli değişiklikler yapıldı.

Söz konusu yönetmelikle ana düzenlemeler şöyle kaydedildi:

Çoklu Ortam Tasarım Uzmanı Tanımı: Madde 4’ün (d) bendinde, çoklu ortam tasarım uzmanı tanımı güncellendi. Buna göre, öğretmenlikte beşinci yılını tamamlamış, bilişim teknolojileri veya bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanında atanmış öğretmenler ya da en az doktora derecesine sahip akademisyenler bu unvana sahip olabilecek.

Yayınevi Değişikliği: Madde 21’e eklenen hükümle, okutulması uygun bulunan ders kitaplarının yayınevi veya sahiplerinin değişmesi durumunda uygunluk süresinin sona ereceği belirtildi.

Hak Devri Kaldırıldı: Madde 23’ün üçüncü fıkrasındaki “veya haklarını devretmesi” ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Yazar Değişikliği ve İntihal: Madde 31’in başlığı “Yazar Değişikliği, İntihal ve Benzerlik” olarak değiştirildi. Yayınevi adı değişikliğine dair noter sözleşmesi ibaresi kaldırılarak, (c) bendinde yeni düzenleme yapıldı. Bu maddeye göre, onayı iptal edilen ders kitabının yazarı, belirli görevlerde bulunmuşsa beş yıl boyunca taslak incelemeye alınmayacak.

screenshot 2025 07 30 at 10 11 31 30 temmuz 2025 carsamba 1753859502 550
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin