UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025/26 sezonu lig aşaması kura çekimi gerçekleştirildi. Ülkemizi Devler Ligi’nde temsil eden Galatasaray’ın birbirinden zorlu rakipleri belli oldu. Sarı-kırmızılılar, aralarında Liverpool ve Manchester City gibi devlerin de bulunduğu 8 takımla mücadele edecek.
Haber Merkezi – TRT Spor’dan canlı olarak yayınlanan kura çekimi sonucunda, UEFA’nın yeni formatıyla oynanacak lig aşamasında Galatasaray’ın rakipleri şu şekilde oluştu:
- Liverpool (İngiltere)
- Manchester City (İngiltere) – Deplasman
- Eintracht Frankfurt (Almanya) – Deplasman
- Atletico Madrid (İspanya)
- Bodo/Glimt (Norveç)
- Ajax (Hollanda) – Deplasman
- Monaco (Fransa) – Deplasman
- Union Saint-Gilloise (Belçika)
Yeni Format, Yeni Heyecan
Bu sezondan itibaren 36 takımla oynanacak lig aşamasında her takım, 4’ü iç sahada 4’ü deplasmanda olmak üzere toplam 8 farklı rakiple karşılaşacak.
Final Budapeşte’de
Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta maçları 16-18 Eylül 2025 tarihlerinde oynanacak. Lig aşaması 28 Ocak 2026’da sona erecek. Turnuvanın finali ise 30 Mayıs 2026’da, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena’da oynanacak.
İlgili
Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.