enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,5811
EURO
51,4630
ALTIN
6.704,43
BIST
12.936,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C

Yunanistan’da şiddetli deprem! Başkent Atina 5.2 ile sallandı

Yunanistan’da şiddetli deprem! Başkent Atina 5.2 ile sallandı
09.09.2025 00:39
A+
A-

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında, 5.2 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Yerin çok sığ bir noktasında gerçekleşen sarsıntı, başkent ve çevresinde büyük korku ve paniğe yol açtı.

Atina, 9 Eylül 2025Uluslararası sismoloji merkezlerinden alınan ilk bilgilere göre, bu gece yarısı yerel saatle 00:28 sularında Yunanistan’da korkutan bir deprem kaydedildi.

Depremin merkez üssünün başkent Atina’nın hemen yakınları olduğu, büyüklüğünün ise 5.2 olarak ölçüldüğü bildirildi.

Çok Sığ Olması Paniği Artırdı

Depremin en endişe verici özelliği ise derinliği oldu. Sarsıntının yerin sadece 2.3 kilometre altında, yani yüzeye çok yakın bir noktada meydana gelmesi, depremin hissedilen şiddetini ve potansiyel hasar riskini artırdı.

Depremin, “kötü yapılmış binalarda hasara yol açabilecek” güçte olduğu belirtilirken, Atina ve çevresindeki bölgelerde yaşayan halkın büyük bir panikle sokaklara çıktığı öğrenildi.

Deprem sonrası bölgeden can ya da mal kaybı olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililerin hasar tespit çalışmalarına başladığı tahmin ediliyor. Sarsıntının Türkiye’nin Ege kıyılarından hissedilip hissedilmediğine dair ise henüz bir bilgi bulunmuyor.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin