enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,4744
EURO
48,4576
ALTIN
4.987,37
BIST
11.377,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Çok Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
22°C

Malatya’da milyonluk ‘Sahte Medyum’ vurgunu: 7 gözaltı

Malatya’da milyonluk ‘Sahte Medyum’ vurgunu: 7 gözaltı
25.09.2025 19:47
A+
A-

Malatya’da, “muska yapma, büyü bozma ve şifa vaadiyle” 27 kişiyi dolandırarak 34 milyon TL’nin üzerinde haksız kazanç sağladığı iddia edilen 7 şüpheli, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Haber Merkezi – Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ceylan ve yılan derileri gibi çok sayıda materyal ele geçirildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, kendilerini hoca ve medyum olarak tanıtan bir şebeke takibe alındı. Şüphelilerin, “muska yapma, büyü bozma, medyumluk ve sözde şifa kurbanı kesme” gibi yöntemlerle vatandaşların dini duygularını istismar ederek dolandırdığı tespit edildi.

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilerin banka hesaplarında toplam 34 milyon 168 bin TL’lik para hareketi olduğu belirlendi. Başsavcılığın talimatıyla şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Evlerde yapılan aramalarda, üzerinde Arapça ve eski yazılar bulunan ceylan ve yılan derileri, tahta kaşıklar, bezler, atletler, at nalı, sabun gibi büyü ve muska yapımında kullanıldığı değerlendirilen materyaller ile bir miktar döviz ele geçirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada, vatandaşların dini hassasiyetlerini suistimal eden kişilere karşı mücadelenin kararlılıkla süreceği vurgulandı.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin