enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,6848
EURO
48,9636
ALTIN
5.173,91
BIST
10.981,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Yağmurlu
18°C

Özgür Özel’den iddianame tepkisi: “Bugüne kadar servis ettiğiniz onca yalanı haydi ispatlayın”

Özgür Özel’den iddianame tepkisi: “Bugüne kadar servis ettiğiniz onca yalanı haydi ispatlayın”
03.10.2025 10:14
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri Cezaevi’nde ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, iddianamelerin geciktirilmesine sert tepki gösterdi.

Haber Merkezi – Özel, savcılığa seslenerek, “Biz o iddianameleri yargılanmak için değil, sizleri yargılamak için bekliyoruz. Bugüne kadar servis ettiğiniz onca yalanı, haydi bakalım ispatlayın iddianamelerde, göreceğiz,” dedi.

“Bu Kul Hakkıdır, Başka Bir Şey Değil”

CHP lideri Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın, Aziz İhsan Aktaş soruşturması iddianamesinin Eylül ayında tamamlanacağı yönündeki sözünü tutmadığını belirterek, bunun tutuklu ailelerine umut verip sonra hayal kırıklığı yaşatmak olduğunu söyledi. Özel, “Bu kul hakkıdır, başka bir şey değildir. Ayıptır, yazıktır, günahtır,” ifadelerini kullandı. Özel ayrıca, soruşturmada “suç örgütü lideri” olarak tanımlanan Aziz İhsan Aktaş’ın serbest olduğunu ancak iftira atıldığını söylediği CHP’li isimlerin tutuklu bulunduğunu hatırlattı.

Meclis Boykotunun Gerekçesini Açıkladı

Özel, partisinin TBMM açılışını boykot etme kararının gerekçesini de açıkladı. Geçen yıl Meclis açılışında Erdoğan’ı saygıyla karşıladıklarını ancak takip eden bir yıl içinde Erdoğan’ın CHP’li belediye başkanlarını tutuklatmak, partiye saldırmak gibi antidemokratik adımlar attığını belirten Özel, “Bir yılda bizde kendisine saygı duymamızı gerektiren ne yaptı? Hal mi bıraktılar dinleyecek?” diye sordu.

Erdoğan’a F-35 ve Sumud Filosu Eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir gazetecinin F-35 sorusuna “Ben senin kadar merak etmiyorum” yanıtını vermesini de eleştiren Özel, “Milletin vergileriyle 1,5 milyar dolar para verdik. Adamlar paranın üstüne çöktüler. Ne paramızı ne F-35’leri veriyorlar. Beyefendi bunu merak etmiyormuş. Ben nasıl merak etmiyor, bunu merak ediyorum,” dedi.

Sumud Filosu’na İsrail’in müdahalesini “büyük bir ahlaksızlık” olarak nitelendiren Özel, hükümetin İsrail karşısındaki “pısırıklığının” ise “Trump korkusundan” kaynaklandığını iddia etti.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin