Haber Merkezi – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adalet hizmetlerinin fiziki altyapısını güçlendirme çalışmaları kapsamında İzmir’de düzenlenen bir dizi törene katıldı.
Bakan Tunç, geçen yıl temeli atılan ve inşaatı tamamlanan Kemalpaşa Adalet Binası’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışı yapılan binanın özelliklerine değinen Tunç, “8 bin 554 metrekare kapalı kullanım alanı, 2 bodrum, zemin ve 5 kat, 43 hakim ve savcı odası, 12 duruşma salonu ve 54 araçlık otoparktan oluşuyor,” dedi.
Kemalpaşa’daki açılışın ardından Aliağa Adalet Binası’nın temel atma törenine katılan Bakan Tunç, bu projenin de kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Tunç, Aliağa’daki yeni binanın 18 bin 118 metrekare kapalı kullanım alanına, 55 hakim ve savcı odasına, 13 duruşma salonuna ve 126 araçlık otoparka sahip olacağını aktardı.
Bakan Tunç, her iki adalet binasının da İzmir’e, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.