Ankara – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 Aralık 2025 tarihinde saat 14.30’da yayınladığı 432 numaralı uyarı ile Batı Karadeniz bölümünde yaşayan vatandaşları uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre, kar yağışı 31 Aralık Çarşamba günü gece yarısından (00.00) itibaren etkisini göstermeye başlayacak.
Uyarıya göre yağışlı sistem, Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın geneli ile Kastamonu‘nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde başlayacak. Havanın zamanla soğumasıyla birlikte, Çarşamba akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde de yağışın kuvvetli kar şekline döneceği tahmin ediliyor.
Yetkililer, bölgenin coğrafi yapısı ve beklenen yağışın türü nedeniyle ciddi uyarılarda bulundu. Kuvvetli kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarının yanı sıra; yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ ve heyelan gibi hayati tehlike oluşturan risklere karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.
Yağışlı sistemin 31 Aralık 2025 Çarşamba günü gece saat 23.59’a kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.