enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,5811
EURO
51,4630
ALTIN
6.704,43
BIST
12.936,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
15°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
13°C

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Zeytinburnu açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Zeytinburnu açıklaması
03.03.2026 15:57 | Son Güncellenme: 04.03.2026 04:59
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Zeytinburnu’nda yaşanan anne ve çocuğun hayatını kaybettiği olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Haber Merkezi – Bakanlık açıklamasında, çocuğun öz babasının istismarına uğradığı iddiaları üzerine İstanbul Anadolu 2. Çocuk Mahkemesi tarafından Sağlık ve Danışmanlık Tedbiri uygulandığı belirtildi.

Çocuğun tedavi sürecinde annenin yönlendirmelere olumsuz yanıt verdiğini ve sağlık kontrollerinin düzenli yapılamadığını vurgulanan açıklamada, 13 Şubat 2026 tarihinde çocuğun özel bir vakıf hastanesine yatırıldığı, sağlık kurulu raporunda yatılı psikiyatrik tedavi gerekebileceği ifade edilmesine rağmen annenin önerilen tedavileri kabul etmediği belirtildi.

Çocuğun sağlık durumunun risk altında olması dolayısıyla 2 Mart 2026 tarihinde acil koruma kararı çıkartıldığı ve konunun adli makamlara intikal ettirildiği kaydedilirken, aynı gün adrese gidilmesine rağmen kimseye ulaşılamadığı, akşam saatlerinde ise anne ve çocuğun hayatını kaybettiği bilgisi alındığı ifade edildi. Bakanlık, süreç boyunca bazı medya organları ve sivil toplum kuruluşlarının süreci “anne ile çocuğu ayırma çabası” şeklinde çarpıtarak yansıttığını belirterek, bu tür haber ve yorumların sorumsuz ve gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Açıklamada, çocuğun üstün yararı doğrultusunda atılan adımların farklı bir algı yaratacak şekilde sunulmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Medya ve STK’ları yetkililerin yönlendirmeleri doğrultusunda hassas ve titiz davranmaya davet eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üzücü olay nedeniyle toplumun derin üzüntü duyduğunu belirtti.

hceug lwqaaceb1 1772538003 45

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin