Haber Merkezi – 14 Nisan 2026 tarihinde Washington’dan gelen son dakika bilgilerine göre, ABD Başkanı Donald Trump, bölgedeki İran gemilerini doğrudan hedef alan bir açıklama yaptı.
Trump: “Ablukaya Yaklaşan Gemi İmha Edilecek”
Sosyal medya hesabı üzerinden Hürmüz Boğazı’ndaki duruma ilişkin paylaşım yapan Trump, ABD’nin kararlılığını şu sözlerle ifade etti:
“Ablukamıza yaklaşan gemiler derhal ortadan kaldırılacak.”
ABD’den Tam Kapsamlı Deniz Ablukası CCTV’nin haberine göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran’ın dış dünya ile deniz bağlantısını kesmeye yönelik büyük bir adım attı. Duyurulan ablukanın; Basra Körfezi ve Umman Denizi’ndeki tüm İran limanlarına giriş ve çıkış yapan deniz trafiğini kapsayacağı belirtildi.
Netanyahu’dan Destek, İran’dan “En Üst Düzey” Alarm Bölgedeki bu kritik hamleye İsrail’den destek gecikmedi. Başbakan Binyamin Netanyahu, kabine toplantısında yaptığı açıklamada ABD’nin deniz ablukasını desteklediklerini ifade etti.
İran cephesi ise bu tehditlere karşı askeri teyakkuz durumuna geçti. İran Savunma Bakan Vekili Seyyid Mecid İbn el-Rıza, ülkesinin şu anda en üst düzeyde alarm durumunda olduğunu duyurdu. İranlı yetkililer, olası bir askeri müdahale girişimine en sert şekilde karşılık verileceğini ve ABD’nin bu girişimlerinin başarısızlığa mahkum olduğunu savundu.
Dünya kamuoyu, Hürmüz Boğazı’nda yaşanabilecek sıcak bir çatışmanın küresel ekonomi ve enerji güvenliği üzerindeki etkilerini endişeyle takip ediyor.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.