<style>.lazy{display:none}</style>CHP'li Murat Bakan'dan İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya Istifa çağrısı: "Vatandaşların Kişisel Verileri Internette Satılıyor!" | Ulusal Gündem
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

    CHP’li Murat Bakan’dan İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya istifa çağrısı: “Vatandaşların kişisel verileri internette satılıyor!”

    CHP’li Murat Bakan’dan İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya istifa çağrısı: “Vatandaşların kişisel verileri internette satılıyor!”
    12.03.2024 22:57
    A+
    A-

    CHP’li Murat Bakan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kişisel verilerinin internet üzerinden satışa sunulduğunu açıkladı ve bu durumun sadece vatandaşlar için değil, ülkenin güvenlik kuvvetleri için de büyük bir risk oluşturduğunu söyledi. Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı istifa etmeye çağırdı.

    Bakan, yaptığı açıklamada, vatandaşların eğitim ve sağlık bilgilerinin yanı sıra soyağacından, adreslerine, evlilik bilgilerinden fotoğraflarına, araç ve plaka bilgilerinden ayak numaralarına kadar çok geniş kapsamlı kişisel bilgilerinin internet üzerinden satışa sunulduğunu ortaya koydu.

    Bakan, bu güvenlik zafiyetinin sadece vatandaşlar için değil, ülkenin güvenlik kuvvetleri için de büyük bir risk oluşturduğunu vurguladı. Bakan, “Şu an dünyanın istihbarat örgütlerinin elinde, terör örgütlerinin elinde, yani bir PKK’lı, FETÖ’cü ya da IŞİD’li terörist, haftada 150 TL ödeyerek bizim vatandaşlarımızın ayakkabı numarasını bile öğrenebilir. Daha önce, ayakkabı numarasını biz biliyorduk teröristlerin… Şimdi teröristler internetten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ayakkabı numarasına kadar öğrenebiliyor” dedi.

    Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenerek, “Dün Süleyman Soylu, bugün sen. Eğer zerre kadar devlet adamlığın varsa bu işin sorumluluğunu alır istifa edersin. Bir İçişleri Bakanı’nın yapacağı iş, sağda solda miting yapmak değil, vatandaşın kimlik bilgilerini, kişisel verilerini korumaktır” dedi.

    Bakan, konuyu Meclis’e de taşıdı ve Yerlikaya’ya yazılı soru önergesi verdi. Bakan, soru önergesinde, “Kişisel verilerin satışının adeta bir sektör haline geldiği, öyle ki güvenlik ile ilgili önlemler dahi alındığı, vatandaşların devletin kurumlarından elde ettikleri kişisel verilerinin satışında profesyonelleştikleri ortadadır. Milletvekilleri, siyasetçiler, gazeteciler, avukatlar, hak savunucuları gibi kamuoyu önündeki birçok kişiden; PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleri, organize suç örgütleri gibi suç ve suçluyla mücadele eden güvenlik mensuplarına kadar çok fazla kişi ve meslek grubuna yönelik ciddi bir tehdit söz konusudur. Bu bilgilerin şu an terör örgütlerinin elinde olabileceğini düşünmek, uluslararası istihbarat örgütleri için de bu verilerin rahatlıkla ulaşabilir halde olduğunu göz önünde bulundurmak ve konuyla ilgili tüm iddiaları ve detayları titizlikle araştırmak gerekmektedir. Bu Türkiye için hayati önemde bir güvenlik riskidir” ifadelerini kullandı.

    Bakan, Yerlikaya’dan konuyla ilgili aldığı somut adımları, hangi sistemlerin kimler tarafından nasıl kontrol edildiğini, internet ortamında kişisel verilerin satışında profesyonelleşenlerin tespit edilmesiyle ilgili bir çalışma yürütülüp yürütülmediğini ve internet üzerinden satılan vatandaşların fotoğrafları dahil tüm kişisel verilerinin bakanlıklardan elde edilip edilmediğine dair bilgi talep etti.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Optimized with PageSpeed Ninja