<style>.lazy{display:none}</style>Hangi Cihazların Fişini Prizden çekmek Enerji Tasarrufu Sağlar? | Ulusal Gündem
DOLAR
32,5124
EURO
34,7669
ALTIN
2.403,14
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

    Hangi cihazların fişini prizden çekmek enerji tasarrufu sağlar?

    Hangi cihazların fişini prizden çekmek enerji tasarrufu sağlar?
    27.02.2024 10:46
    A+
    A-

    Teknolojiye yönelimin artmasıyla birlikte günlük hayatta kullanılan pek çok elektronik cihaz geliştirilmiştir. Bu elektronik cihazlar kullanılmadığı durumlarda bile elektrik enerjisi tüketir.

    Bekleme modu gibi modlara sahip olan cihazlar bile belirli bir miktar enerji harcar. Enerjiden tasarruf etmek isteyenler bu cihazları prizde tutmak yerine çekmesi gerekir. Hem enerji kaybından hem de bütçeden tasarruf etmek isteyenler için cihazları fişten çekmek oldukça önemlidir. Doğru stratejilerle cihazlar kullanıldığında enerji tasarrufu söz konusu olabilir. Çevresel etkinin yanı sıra aile bütçesine de zarar veren gereksiz elektrik tüketimi için ev ve ofis içerisindeki cihazların kullanımına dikkat etmek gerekir. Kullanılmayan cihazlar stand-by moduna geçirmek elektrik tasarrufu sağlasa bile yine de elektrik tüketimi devam eder. Bundan dolayı cihazları fişten çekmek gerekir. Cihazlar fişten çekilmediği durumlarda güvenlik problemleri de oluşur. Aniden kesilen elektrikler cihazların beynine zarar verebilir. Bu gibi riskleri en aza indirmek ve tam tasarruf sağlamak için cihazları fişten çekmek gerekir. Hangi cihazların fişini çekerek daha fazla tasarruf sağlayabileceğinizi yazı içerisinde bulabilirsiniz. Enerji tasarrufu sağlama amacıyla özel olarak geliştirilen cihazlara dair bilgi sahibi olarak tasarruf sağlama noktasında önemli adımlar atabilirsiniz. Bilinçli bir şekilde enerji tüketimi yaparak çevre dostu bir deneyim elde edebilirsiniz.

    Enerji Tasarrufu Sağlayan Cihazlar

    Cihazları fişten çekmek enerji tasarrufu için oldukça önemli bir yoldur. Cihazları fişten çekmek elektrik enerjisini kestiği için herhangi bir enerji tüketimi söz konusu olmaz. Fakat evlerde ve ofislerde tercih edilen bazı cihazların elektrik enerjisi kesildiğinde işlevleri kullanılamaz hale gelir. Eğer ev içerisinde kullanılan cihazları prizden çekmek söz konusu olmazsa enerji tasarrufu sağlayan akıllı cihazlara yönelmek tasarruf sağlamak için önemli bir yoldur. Aşağıdaki maddelerden yararlanarak hangi cihazları prizden çekebilirsiniz öğrenebilirsiniz.

    • Derin dondurucu ve buzdolabı gibi cihazlarda elektrik enerjisi gereklidir. Bundan dolayı bu cihazların fişini çekmek içeride yer alan ürünlere zarar verebilir. Bundan dolayı buzdolaplarında ve derin dondurucularda tasarruf sağlayan seçeneklere yönelmek gerekir. Enerji verimlilik sınıfı göz önünde bulundurularak gün ve yıl içerisinde tüketilen enerji değerlendirilebilir. Bu değerlendirmelerden yola çıkarak daha tasarruflu bir deneyim elde edebilirsiniz.
    • Yukarıdaki cihazların dışında televizyon, bilgisayar, kahve makinesi, çay makinesi, ısıtıcı, mikrodalga fırın gibi seçeneklerin fişini prizden çekmek herhangi bir zarar vermez. Bundan dolayı bu cihazların kullanılmadığı durumlarda tam enerji tasarrufu için cihazların fişini çekmek gerekir. Bu sayede güvenlik problemlerini de en aza indirmek mümkün olur.
    • Mutfak içerisindeki cihazlarla da enerji tasarrufu sağlamak mümkündür. Çoğu kişi aspiratör modelleri fişten çekmeden kullanır. Bu durum pasif enerji tüketimine yol açar. Aspiratörün kullanıldığı zaman cihazın fişini takmak enerji tüketimini en aza indirir. Bu sayede daha verimli bir deneyim elde edilir.

    Yukarıdaki seçeneklere ek olarak elektrikli süpürgelerin, şarj cihazlarının, masaüstü bilgisayarların, powerbank olarak adlandırılan taşınabilir cihazların fişini prizden çekmek tasarruf sağlama noktasında etkili olur.

    Enerji Tasarrufu Sağlamanın Yolları

    Enerji tasarrufu sağlamanın başlıca yollarından biri elektrik tüketimini ihtiyaç dahilinde değerlendirmektir. Akıllı ev sistemleri enerji tasarrufu sağlamak için oldukça önemlidir. Akıllı ev sistemlerini kolay bir şekilde yönetmek mümkün olduğundan evde ya da iş yerinde olmasanız bile işlemler gerçekleştirilir. Açık unutulan televizyonlar, ışıklar ve klimalar akıllı ev sistemleriyle kapatılabilir. Enerji verimliliği yüksek cihazları kullanmak tasarruf için oldukça önemlidir. Bundan dolayı elektronik cihaz alırken enerji verimlilik sınıflarının kontrol edilmesi gerekir.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Optimized with PageSpeed Ninja