DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C

    CHP’li Günaydın: “Tarikat kadrolarıyla devlet yönetilmez!”

    CHP’li Günaydın: “Tarikat kadrolarıyla devlet yönetilmez!”
    29.02.2024 00:57
    A+
    A-

    CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 28 Şubat darbesinin 27. yılında düzenlediği basın toplantısında, darbelere karşı olduklarını ve her zaman demokrasiden yana olduklarını vurguladı.

    Günaydın, Deniz Gezmiş’in doğum gününü kutlayarak, dar ağacında hayatını kaybedenleri saygıyla andı. 28 Şubat’ın Türkiye’nin karanlık sayfalarından biri olduğunu belirten Günaydın, darbelerle analitik bir şekilde hesaplaşılması gerektiğini söyledi.

    Geçmişteki darbeleri hatırlatan Günaydın, 28 Şubat’ta da tankların caddelerde yürütüldüğünü ve askerlerin demokrasiye balans ayarı yapmaya çalıştığını ifade etti. CHP’nin her zaman din ve inanç özgürlüğünden, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinden yana olduğunu vurgulayan Günaydın, 15 Temmuz darbesinde de darbecilere karşı dimdik durduklarını hatırlattı.

    Günaydın, “Kadınların ve erkeklerin hangi kıyafeti giyeceklerine kuşkusuz kendileri karar verirler. Bu alanda tam bir özgürlük vardır. Ancak devlet kadrolarının liyakat yerine tarikat kadrolarıyla doldurulmasına, bakanlıklarda, adalet mekanizmasında, orduda, emniyette tarikatçı yapıların egemen olmasına, bilimsel eğitim yerine tek tip dinci eğitim modellerinin dayatılmasına dün de karşıydık, bugün de karşıyız, yarın da karşı olacağız.” dedi.

    15 Temmuz’un Türkiye’deki darbeler tarihinin son halkası olduğunu belirten Günaydın, demokrasiyi yeniden tahkim etmek için darbeler tarihini iyi görmenin önemini vurguladı. CHP’nin bu konuda üzerine düşen görevleri yapmaya kararlı olduğunu kaydetti.

    Günaydın, basın toplantısında gündeme ilişkin diğer soruları da yanıtladı. TBMM Genel Kurulunda yaşanan oy pusulası skandalına ilişkin de konuşan Günaydın, “Pusula ile oy sahtekarlığını Meclis’te yapmaya çalışan bir bakana bu memleket hazineyi teslim etti. İşte AKP tablosu bu kadar basit ve açık bir tablodur.” değerlendirmesinde bulundu.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya Devam Edin

    Optimized with PageSpeed Ninja