DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

    563 bin esnaf kapısına kilit vurdu: CHP’li Dinçer, “5 milyon insan açlığa itiliyor!”

    563 bin esnaf kapısına kilit vurdu: CHP’li Dinçer, “5 milyon insan açlığa itiliyor!”
    01.03.2024 01:28
    A+
    A-

    CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 2019 yılından bu yana yaklaşık 563 bin esnaf ve sanatkarın kepenk kapattığını ve bunun 5 milyon insanın açlığa itilmesi anlamına geldiğini söyledi.

    Dinçer, Türkiye’de 3,5 milyondan fazla küçük ve orta ölçekli esnafın olduğunu ve bu kesimin kendi sermayesi ve birikimiyle ülke ekonomisine katkı sağlayan elit bir kesim olduğunu vurguladı.

    Esnaf ve sanatkarların her gün eridiğini savunan Dinçer, “2019’dan beri 563 bin esnaf kapısına kilit vurdu. Bu 5 milyon insanın açlığa itildiği anlamına geliyor. Bu kadar zor günler yaşayan esnafa destek verilmesi gerekir.” dedi.

    Dinçer, hükümetin uyguladığı yanlış ekonomik politikalar ve buna bağlı olarak ortaya çıkan kira, enerji, faiz gibi maliyet yüklerinin “esnafın belini büktüğünü”, kuralsız açılan zincir marketlerin esnafı yok ettiğini kaydetti.

    Döviz kurlarındaki dalgalanmaların esnafı bitirme noktasına getirdiğini dile getiren Dinçer, şu ifadeleri kullandı:

    • İş yeri kiraları önlenemez seviyelere geldi. Bir yıl içerisinde bazı yerlerde 20 kat arttı. Bu durum karşısında büyük markalar bile taşındı.
    • Suriyeli mülteciler, vergi ödemeden ve hiçbir hükümlülüğü yerine getirmeden sadece bir yeri kiralayarak Türk esnaf ve sanatkarlara karşı rekabet ediyor. Rekabet edemeyen Türk esnafı kapısına kilit vurmak zorunda kalıyor.
    • Türk esnaf ve sanatkarı 30-40 yıl prim ödüyor ama emekli maaşı 10 bin lira seviyesinde. Ayda 7 bin lira prim ödeyeceksin sonra emekli olduğunda 10 bin lira maaş alacaksın. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Emeklilerimiz çocuklarının karnını doyuramaz noktaya geldi.

    Basın toplantısında Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır da yer aldı.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya Devam Edin

    Optimized with PageSpeed Ninja