DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

    CHP’den THK Uyarısı: “Atatürk’ün emaneti yıpratılıyor!”

    CHP’den THK Uyarısı: “Atatürk’ün emaneti yıpratılıyor!”
    12.03.2024 23:05
    A+
    A-

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türk Hava Kurumu’nun (THK) son yıllarda siyasi baskılar ve liyakatsiz atamalarla karşı karşıya olduğunu ve varlığının tehdit altına girdiğini söyledi. Bağcıoğlu, “THK’yı ele geçirme planları ara verilmeden ilerledi, ilerlemeye devam ediyor” dedi.

    Bağcıoğlu, yazılı açıklamasında THK’nın geçmişte başarılarla dolu bir kurum olduğunu ancak son yıllarda sportif havacılık ve yangın söndürme dışında bir faaliyetinin kalmadığını belirtti. THK’nın 2013 yılında kurban derisi toplama konusundaki tekel yetkisinin elinden alındığını ve gelirlerinin kesildiğini kaydeden Bağcıoğlu, “THK uçakları Etimesgut’ta çürümeye terk edilirken yurt dışından uçaklar kiralandı ve çok büyük paralar harcandı” dedi.

    Bağcıoğlu, 2019 yılında THK’ya kayyum atandığını ve kayyum heyetinin görevinin süresiz uzatıldığını da hatırlatarak, “Kayyum heyetinin görevinin süresiz uzatılmasında 2 hususun etkili olduğu iddia ediliyor. Bunlardan ilki; havacılık alanında uluslararası sertifika verebilen tek kurumun Türk Hava Kurumu olması iddiası. Bu iddiaya göre esas amaç Türkiye Hava Sporları Federasyonu’na (THSF) THK’nın yetkisini devredebilmek ve THSF’ye sertifika yetkisi kazandırmak. Diğer iddia ise Türkiye sathına yayılmış birçok taşınmazı ve mal varlığı olan THK’nın bu varlıklarına el koyma imkânı elde edilmesi” dedi.

    Bağcıoğlu, basında yer alan iddialara göre THK ana binasında görevli bazı personelin sürgün edilerek yerlerine siyasi olarak iktidara yakın isimlerin getirildiğini de öne sürdü.

    Bağcıoğlu, “Mevcut durumda; kayyumlarla ve havacılık ile ilgisi olmayan atamalarla THK şekillendirilmeye ve içi boşaltılmaya çalışılıyor” dedi ve şunları ekledi:

    “Yönetimler hataya düşebilir, başarısız olabilir. Mevzuat dışında ve gayri hukuki uygulamalar yapan yöneticiler cezalandırılır ve başarılı yönetimlerin tesis edilmesi için süreç mevzuata uygun şekilde ilerler. Ancak Türk Havacılığının gurur kaynağı, Atatürk’ün emaneti THK’nın yıpratılması ve yapısının bozulması Cumhuriyetimizin bu köklü kurumunu yıpratıyor, şahsi menfaat ve hırslar Cumhuriyet değerimiz olan Atatürk’ün emaneti bu kurumun başarısının ve hatta var olmasının önüne geçiyor.”

    Bağcıoğlu, THK’nın eski günlerine kavuşturulması ve Atatürk’ün emaneti olarak korunması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

    Kaynak:

    • [geçersiz URL kaldırıldı]
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya Devam Edin

    Optimized with PageSpeed Ninja