<style>.lazy{display:none}</style>Gazze'ye Yardım Ulaşmaya Başladı, Ama Yeterli Değil | Ulusal Gündem
DOLAR
32,2480
EURO
34,6783
ALTIN
2.405,07
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

    Gazze’ye yardım ulaşmaya başladı, Ama yeterli değil

    Gazze’ye yardım ulaşmaya başladı, Ama yeterli değil
    13.03.2024 02:12 | Son Güncellenme: 13.03.2024 02:14
    A+
    A-

    BM Dünya Gıda Programı (WFP) Salı günü, 20 Şubat’tan bu yana ilk kez 25.000 kişiye yetecek kadar yardımın Gazze Şehri’ne ulaştığını duyurdu. Yardımın kuzeye ulaştırılması için hala çok çalışmalara ihtiyaç var.

    BM insani yardım görevlileri, Open Arms adlı yardım gemisinin 200 tonluk yardım malzemesi taşıyarak Kıbrıs’tan Gazze’ye doğru yola çıktığını da memnuniyetle karşıladı. Ancak bunun, kıtlığın eşiğinde olan Gazzelilere karadan yapılan yardımın yerine geçmediğini vurguladılar.

    BM’nin Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag, “Yardımın geniş çapta ulaştırılması için, İsrail’den Gazze’ye birçok kara yolu ve giriş noktasının yerini alacak anlamlı bir şey yoktur” diye vurguladı.

    Gazze’de hâlâ devam eden vahim insani acil durumun altını çizen UNRWA başkanı da bölgeye gönderilen sözde “çift kullanımlı” eşyaların reddedilmesini kınadı. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, “İsrailli yetkililerin ‘ikili kullanım için’ olarak sınıflandırdığı uzun yasaklı maddeler listesine artık tıbbi makas da eklendi” dedi.

    BM yetkilileri, Gazze’ye her türlü giriş noktasının açık olması gerektiğini ve karadan erişime ve Gazze içinde de güvenli, emniyetli ve düzenli teslimata ihtiyaç olduğunu vurguladılar.

    BM Dünya Gıda Programı şefi Cindy McCain Pazartesi günü Gazze’de kıtlığın “yakında” olduğunu ve ancak orada insani yardımın “katlanarak” artması durumunda önlenebileceği konusunda uyardı.

    UNRWA, Salı günü  Gazze’ye acil gıda yardımı sağlamak amacıyla yıllık Ramazan kampanyasını başlattı. Kampanya kutsal ayın sonuna kadar sürecek ve Zekat katkılarının yüzde 100’ü Gazze Şeridi’nde açlıkla karşı karşıya olan ülke içinde yerinden edilmiş kişilere doğrudan sağlanacak.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Optimized with PageSpeed Ninja