DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

    Moskova’da konser salonuna saldırı: En az 40 ölü, IŞİD saldırıyı üstlendi

    Moskova’da konser salonuna saldırı: En az 40 ölü, IŞİD saldırıyı üstlendi
    23.03.2024 01:46
    A+
    A-

    Rusya’nın başkenti Moskova’da kamuflajlı kişiler tarafından düzenlenen konser salonu saldırısında en az 40 kişi hayatını kaybetti, 146 kişi de yaralandı. Rus Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından “terör saldırısı” olarak nitelendirilen saldırı, kent merkezine uzak Crocus Belediye Salonu’nda gerçekleşti.

    Saldırganların kamuflaj giymiş ve silahlı olduğu belirtildi. Saldırı sonrası kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

    Rus yetkililer, en az 146 kişinin yaralandığını ve yaralıların hastanelere sevk edildiğini açıkladı. Saldırının şiddeti nedeniyle can kaybının artmasından endişe duyuluyor.

    IŞİD Saldırıyı Üstlendi

    IŞİD, saldırıyı Telegram kanalı üzerinden üstlendi. Ancak örgütün daha önce de ilgisi olmayan saldırıları üstlendiği biliniyor.

    ABD’nin Elinde İstihbarat Olabilir

    BBC’nin Amerika’daki yayıncılık ortağı CBS, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, IŞİD’in saldırı hazırlığına ilişkin ABD’nin elinde istihbarat olduğunu aktarıyor.

    Saldırı, Rusya’da son yıllarda düzenlenen en büyük terör saldırılarından biri olarak nitelendiriliyor.

    Saldırıya Tepkiler

    Saldırıya Rusya ve dünya genelinden kınama yağdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırının sorumlularının cezalandırılacağına söz verdi.

    Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınayarak, “Terörün her türlüsünü reddediyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Saldırının ardından Moskova’da güvenlik önlemleri artırıldı.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya Devam Edin

    Optimized with PageSpeed Ninja