Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 5G çalışmalarının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), özel sektör temsilcileri ve ilgili kamu kurumlarının koordinasyonuyla sürdürüldüğünü belirtti.
BTK tarafından operatörlere ve üreticilere 5G teknolojisi için test ve deneme izinleri verildiğini hatırlatan Uraloğlu, bu süreçlerin İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Tekirdağ, Eskişehir ve Konya gibi şehirlerde devam ettiğini ifade etti. İstanbul Havalimanı’nda vatandaşların 5G deneyimini yaşayabildiğini, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe stadyumlarında da 5G’nin kullanıma açıldığını belirten Uraloğlu, “Stadyumlardan sonra 5G TBMM’de de deneyimleniyor. Bugün TBMM’de test-deneme süreci başladı.” dedi.
Uraloğlu, 5G teknolojisinin ülke genelinde ilk sinyalinin 2026 yılında alınmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi.
5G Testleri Yaygınlaşıyor
Türkiye’nin 5G’ye geçiş çalışmaları kapsamında test denemeleri farklı şehirlerde ve mekanlarda gerçekleştiriliyor. İstanbul Havalimanı, stadyumlar ve şimdi de TBMM gibi önemli noktalarda başlayan testler, 5G teknolojisinin yaygınlaşması için önemli bir aşama olarak görülüyor. Bakanlık ve ilgili kurumlar, 2026 hedefi doğrultusunda çalışmalarını hızla sürdürüyor.