enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,7480
EURO
43,6851
ALTIN
4.162,00
BIST
9.390,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Şehir Tiyatroları 110. yılında büyük Türkiye Turnesi’ne çıkıyor

Şehir Tiyatroları 110. yılında büyük Türkiye Turnesi’ne çıkıyor
10.03.2025 21:22
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBB Şehir Tiyatroları), 110. kuruluş yıl dönümünü görkemli bir “Büyük Türkiye Turnesi” ile kutlamaya hazırlanıyor.

Turne, 7 bölge ve onlarca şehri kapsayacak geniş bir programla tiyatroseverlerle buluşacak.

Turne Programı ve İlk Duraklar

19 Mart 2025 tarihinde Eskişehir Şehir Tiyatroları Opera Sahnesi’nde Mihail Bulgakov’un “Köpek Kalbi” oyunuyla başlayacak olan turne, 23 Mart’ta Ankara Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde Lev Tolstoy’un “Savaş ve Barış” oyunuyla devam edecek. Turne programı Antalya, Gaziantep, Diyarbakır, Van gibi birçok şehri kapsayacak şekilde ilerleyecek.

Ayşegül İşsever’den Turne Açıklaması

Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, turne heyecanını şu sözlerle dile getirdi: “Şimdi sıra Büyük Türkiye Turnesi’ne geldi. 2 ayaklı, 7 bölgeyi kapsayan büyük bir turne planlıyoruz. 19 Mart’ta ilk önce Eskişehir’de Köpek Kalbi’yle seyircimizle kucaklaşacağız. Daha sonra başkentimiz Ankara’ya gideceğiz ve Ankara seyircisiyle buluşacağız. Tolstoy’un unutulmaz eseri Savaş ve Barış’ı Aleksandar Popovski’nin rejisiyle seyirciyle buluşturacağız. Çok heyecanlıyız.”

İşsever ayrıca, 24 Mart’ta Şehir Tiyatroları ailesi olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de resmi törenle ziyaret edeceklerini de belirtti. Turne kapsamında Antalya’da Yaşar Kemal’in “Ağrı Dağı Efsanesi” oyununun da sahneleneceğini müjdeledi.

Sahnelenecek Oyunlar Hakkında

  • Köpek Kalbi: Mihail Bulgakov’un eseri, 1924 Sovyet Rusya’sında geçen toplumsal sorunları ve insanlık durumunu sorgulayan bir yapım. Oyunda Ali Gökmen Altuğ, Caner Çandarlı, İrem Arslan, Onur Şirin rol alıyor.
  • Savaş ve Barış: Lev Tolstoy’un başyapıtı, 1805-1820 yılları arasında Rus aristokrasisinin yaşamını, aşklarını, savaşın yıkıcılığını ve felsefi derinliğiyle ele alıyor. Oyunda Ayşegül İşsever, Berfin Berber ve birçok değerli oyuncu sahne alıyor.

Şehir Tiyatroları’nın Büyük Türkiye Turnesi, tiyatro sanatını ülkenin dört bir yanına taşıyarak 110. yıl coşkusunu tüm Türkiye ile paylaşmayı hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin