enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,8638
EURO
47,8575
ALTIN
4.383,89
BIST
10.870,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
28°C
İstanbul
28°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C

Kordon artık hem daha güvenli hem de daha yeşil

Kordon artık hem daha güvenli hem de daha yeşil
11.03.2025 01:22
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kordon’da su taşkınlarını önlemek ve kıyı şeridini daha yeşil hale getirmek amacıyla başlattığı “Acil Eylem Paketi” projesinde sona gelindi.

Proje kapsamında, Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanan 1.700 metrelik sahil şeridinde geçici bir fırtına duvarı inşa edildi. Bu sayede, özellikle Cumhuriyet Meydanı’nda denizden gelen dalgaların oluşturduğu tehlikenin önüne geçildi ve can güvenliği önemli ölçüde artırıldı.

Fırtına duvarının yanı sıra, Kordon’a 6 bin metrekarelik yeni yeşil alan kazandırıldı. Peyzaj çalışmalarında, deniz semizi, zakkum, defne, Arap yasemini gibi tuzlu suya ve iklim değişikliğinin etkilerine dayanıklı bitki türleri tercih edildi. Toplamda 43 bin çalı ve 185 ağaç dikimi yapılırken, 8 bin 100 metrekarelik alanda çim serimi devam ediyor. Yeni sulama sistemleriyle de yeşil alanların yıl boyunca korunması hedefleniyor.

Proje sadece güvenliği artırmakla kalmadı, aynı zamanda Kordon’u İzmirliler için daha konforlu bir yaşam alanına dönüştürdü. Yenilenen yürüyüş yolu, özellikle engelli vatandaşların, yaşlıların ve bebek arabalı ailelerin erişimine uygun hale getirildi. Alana kent mobilyaları, oturma grupları, aktivite alanları ve seyir terasları yerleştirilerek, Kordon’un sosyal yaşamdaki etkinliği artırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projenin %95 oranında tamamlandığını ve kısa süre içinde tüm düzenlemelerin bitirilerek Kordon’un yeni yüzüyle İzmirlilerin hizmetine sunulacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin