enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,8790
EURO
47,8497
ALTIN
4.384,69
BIST
10.870,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
29°C
İstanbul
29°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
29°C

Şinasi Yurtsever son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı

Şinasi Yurtsever son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı
16.03.2025 02:30 | Son Güncellenme: 16.03.2025 02:31
A+
A-

Ani vefatıyla sanat dünyasını ve sevenlerini yasa boğan usta oyuncu Şinasi Yurtsever, bugün gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

“Yabancı Damat”, “İşler Güçler” ve “Kardeş Payı” gibi sevilen yapımlardaki unutulmaz rolleriyle tanınan Yurtsever’in cenaze törenleri, sanat camiasını ve sevenlerini bir araya getirdi.

Şinasi Yurtsever için ilk tören, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törene, Yurtsever’in ailesi, dostları, meslektaşları ve çok sayıda seveni katıldı. Sahneye çıkan oyuncu arkadaşları, Şinasi Yurtsever’in eşsiz mizah anlayışını, başarılı oyunculuğunu ve birlikte yaşadıkları unutulmaz anıları paylaştılar.

Yönetmen Selçuk Aydemir, 17 yıl boyunca Yurtsever’in hayatında büyük bir yeri olduğunu belirterek, “Üstlendiği rollerde ne kadar başarılı olduğunu biliyorsunuz. Hep hakkı gözetti, haksızlığa karşı hiç sessiz kalmadı. Zor zamanlarımda yanımdaydı. Sevmediğim bir özelliği vardı, aceleciydi. Hala öyle, hepimizden evvel eve döndü. Hakk’a emanet, elbet kavuşacağız” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Oyuncu Ahmet Kural ise Şinasi Yurtsever ile oyunculuğa başlamadan önce tanıştığını ve ona büyük hayranlık duyduğunu ifade etti. Kural, konuşmakta zorlanarak sahneden özür dileyerek ayrıldı.

AKM’deki törenin ardından, Levent’teki Babaros Hayrettin Paşa Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, oyuncular Engin Altan Düzyatan, çok sayıda sanatçı ve sevenleri katıldı.

Birol Güven, Yurtsever’in çok özel bir insan olduğunu vurgulayarak, “Onun bir gülümseyişi vardır. Dün akşamdan itibaren belki sosyal medyada milyonlarca kez paylaşılmış bir gülümsemesi. Yıllar önce ilk gün de öyle gülümsüyordu. 99’da bizim yolumuz kesişmişti. Son ana kadar öyle gülümseyerek gitti” dedi.

Oyuncu Engin Altan Düzyatan ise Yurtsever ile Mardin’de iki yıl boyunca birlikte yaşadıklarını ve çok güzel anıları olduğunu söyledi.

Kılınan cenaze namazının ardından Şinasi Yurtsever’in cenazesi, omuzlarda taşınarak Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Usta oyuncunun sevenleri, son yolculuğunda onu yalnız bırakmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin