Edinilen son bilgilere göre, İPA Başkanı Buğra Gökçe, Serdar Haydanlı, İmamoğlu İnşaat AŞ Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve Murat Abbas tutuklandı. Bu tutuklamalar, İmamoğlu ve beraberindeki 107 isim hakkında yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında gerçekleşti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 92 kişi hakkında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk yazısı yazdığı öğrenildi. Nöbetçi 10 Sulh Ceza Hakimi tarafından kararların açıklanmaya başlandığı belirtildi.
Buğra Gökçe “Yolsuzluk”tan Tutuklandı
İPA Başkanı Buğra Gökçe’nin, “yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklandığı açıklandı. Yine aynı soruşturma kapsamında İmamoğlu İnşaat A.Ş Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Abbas da tutuklanan isimler arasında yer aldı.
Serdar Haydanlı da Tutuklandı
Soruşturmanın kritik isimlerinden biri olarak gösterilen Serdar Haydanlı’nın da tutuklandığı bildirildi. CHP lideri Özgür Özel’in daha önce Haydanlı’nın gözaltına alınıp serbest bırakıldığını duyurmasına karşın, Başsavcılık Haydanlı’nın gözaltında olduğunu ve serbest bırakılmadığını iddia etmişti.
Diğer Tutuklananlar
Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan diğer isimler ise Ali İlbak, Ahmet Köksal, Ali Nuhoğlu, Adem Tuncay, Eyüp Subaşı, Kamil Timur Delibaş, Mete Sarıaltun, Alper Aydın, Serdal Taşın, Serkan Öztürk, Mustafa Nihat Sütlaş ve Ahmet Çiçek olarak açıklandı.
Soruşturma kapsamında diğer şüphelilerle ilgili kararların da ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.