“Yeni Bir Siyasi ve Toplumsal Hayat Oluşmakta”
Bahçeli, yazısında, “Türkiye, milli birliğin tahkim olduğu, barış ve huzurun kalıcılaşacağı bir döneme girdi. Ülkede, yeni bir siyasi ve toplumsal hayat oluşmakta. Herkesi Türkiye’nin kutlu geleceğini birlikte inşa etmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.
İmralı’nın Çağrısı Tarihi Bir Dönüm Noktası
İmralı’nın 27 Şubat’ta DEM Parti heyeti aracılığı ile PKK’ya yaptığı silah bırakma ve kendisini feshetme çağrısının tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Bahçeli, bu beklentinin sevince dönüştürülmesinin elzem olduğunu vurguladı.
“Herkesin Sorumluluğu Var”
Bahçeli, terörsüz Türkiye’den rahatsız olanların süreci baltalamaya çalışabileceğini belirterek, “Barış ve huzurun inşasında herkese sorumluluk düşmektedir. Bu kapsamda gecikmemek, geciktirmemek ve sahip çıkmak öncelikli meseledir.” dedi.
“Kapsayıcı Dil Kullanılmalı”
Toplumsal barışın güçlendirilmesi ve kutuplaşmanın azaltılması için siyasi aktörlerin kapsayıcı bir dil kullanmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Bahçeli, çatışmacı değil uzlaşmacı, ayrıştırıcı değil bütünleştirici bir anlayışın hakim kılınması gerektiğini belirtti.
“Yeni Bir Anayasa ile Darbe Kalıntıları Temizlenebilir”
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yönetim istikrarını sağladığını ifade eden Bahçeli, “Yeni bir anayasa ile darbe kalıntıları tamamen temizlenebilecektir.” dedi. Ayrıca, siyasi partiler ve seçim kanunlarında da reformlar yapılabileceğini belirtti.
“Milli Birlik ve Ortak Hedefler”
Türkiye’nin lider ülke olma yolundaki en önemli unsurunun milli birlik ve ortak hedeflere birlikte yürüme iradesi olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Bu vatan benim, bu bayrak hepimizin, bu devlet benim” diyen herkesin baş tacı olduğunu ifade etti.
Bahçeli, yazısını, vatan mücadelesinde toprağa düşmüş şehitleri anarak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağı temennisiyle bitirdi.