enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1884
EURO
50,4206
ALTIN
6.383,32
BIST
12.369,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Çok Bulutlu
5°C
Pazar Hafif Yağmurlu
4°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
4°C

CHP’li Bulut’tan boykot tepkisi: “Halk boyun eğmeyecek, Demokratik hakkını kullanacak”

CHP’li Bulut’tan boykot tepkisi: “Halk boyun eğmeyecek, Demokratik hakkını kullanacak”
02.04.2025 13:50
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 2 Nisan boykotuna ilişkin iktidardan gelen tepkilere sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla yanıt verdi.

Bulut, boykotun demokratik bir hak olduğunu vurgulayarak, “Ne yaparsanız yapın, bu halk size boyun eğmeyecek, demokratik her hakkını da sonuna kadar kullanacak” dedi.

“Satın Almama Özgürlüğümüzü Kullanıyoruz”

Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte boykot çağrısı yaptığı bir videoyu da paylaşarak, “Değerli dostlar, ‘Boykot’ demeyelim de ‘satın almama özgürlüğümüzü kullanıyoruz’ diyelim. O zaman ‘suç’ olmuyor” ifadelerini kullandı. Bulut, bu şekilde iktidarın tepkisine ironik bir göndermede bulundu.

“TRT’yi Halkla Yeniden Buluşturacağız”

TRT’de yayınlanan bir dizinin oyuncusunun boykot çağrısına destek verdiği için sosyal medya trolleri tarafından hedef alınmasına da değinen Bulut, “TRT kimsenin babasının çiftliği değil, 86 milyonun vergisiyle yayın yapan bir kamu kuruluşu. Her düşünceyi kucaklayan, muhalif fikirlere açık bir TRT’yi iktidarımızda halkla yeniden buluşturacağız” dedi.

“İçi Boş Tehditlerle Korku Salmaya Çalışıyorlar”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın boykot çağrısı yapanlara yönelik tazminat davası açılabileceği yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Bulut, “Devleti yönetemedikleri için içi boş tehditlerle vatandaşa korku salmaya çalışıyorlar. Acz içindeler!” ifadelerini kullandı.

“Halk Boyun Eğmeyecek” Vurgusu

Bulut, boykotun demokratik bir hak olduğunu ve halkın bu hakkını sonuna kadar kullanacağını vurgulayarak, “İşlerine gelince halkı boykota çağıranlar, halk ‘boykot’ dediğinde yargı sopasını gösterip ‘suç’ diyorlar. Boykot suç değil, demokratik bir haktır. Ne yaparsanız yapın, bu halk size boyun eğmeyecek, demokratik her hakkını da sonuna kadar kullanacak!” dedi.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin