enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,2738
EURO
43,8271
ALTIN
4.095,46
BIST
9.312,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C

CHP’li Bakan’dan boykot soruşturmasına tepki: “İktidar, Halkın ekonomik tepkisini bastırmaya çalışıyor”

CHP’li Bakan’dan boykot soruşturmasına tepki: “İktidar, Halkın ekonomik tepkisini bastırmaya çalışıyor”
02.04.2025 13:46
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2 Nisan boykot çağrılarına yönelik soruşturma başlatmasına sert tepki gösterdi.

Bakan, iktidarın yargıyı araçsallaştırarak halkın ekonomik tepkisini bastırmaya çalıştığını savundu ve boykotun demokratik bir hak olduğunu vurguladı.

Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, boykotun evrensel bir demokratik hak olduğunu ve hem iç hukukta hem de uluslararası sözleşmelerle güvence altına alındığını belirtti. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve BM Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi’ne atıfta bulunan Bakan, boykot çağrısının bir yurttaşın kendi ekonomik tercihleri yoluyla toplumsal ya da siyasi bir duruş sergilemesi olduğunu ifade etti.

“Devlet, Vatandaşın Parasını Nasıl Harcayacağını Dikte Edemez”

2 Nisan boykotunun sadece bir ekonomik tepki değil, aynı zamanda yurttaşların demokratik tepkisini barışçıl yoldan ortaya koyduğu anayasal bir tutum olduğunu belirten Bakan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasının hukuk devleti ilkesine ve temel insan haklarına aykırı olduğunu savundu. Bakan, “Devlet, vatandaşına parasını nasıl harcayacağını dikte edemez. Bu ancak otoriter rejimlerde mümkündür” dedi.

Erdoğan’ın Geçmiş Boykot Çağrılarını Hatırlattı

Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte boykot çağrıları yaptığını hatırlatarak, “Türkiye’de boykot çağrısı yapmak suç değil, haktır. Bu hakkı daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’da kullanmıştır ve kimse Erdoğan’a toplumsal ve ekonomik hayatı hedef alıyorsun dememiştir” ifadelerini kullandı.

“Boykot Hakkını Bastırmak, Korku Rejiminin Ta Kendisidir”

İktidarın boykot hakkını yargı yoluyla bastırmak istemesinin, tüketim gücünün muhalefette olduğunun ve atılan adımın etkili olduğunu gösterdiğini savunan Bakan, “Boykot hukuk devletinde suç değildir. Boykottan suç ve suçlu çıkarmak, korku rejiminin ta kendisidir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin