Bulut, “TRT, 86 milyonun vergileriyle yayın yapan bir kamu kurumu, babanızın çiftliği değil. Sizin gibi düşünmeyene nefes almak bile yasak olsun istiyorsunuz. Kamu yayıncısı TRT’yi, Saray’ın borazanına çevirdiniz” ifadelerini kullandı.
TRT Genel Müdürü’nün Açıklaması ve Tepkiler
TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Aybüke Pusat’ın diziden çıkarıldığını, “Bir yandan TRT yapımlarında yer alırken diğer yandan mesnetsiz iddialarla TRT’yi de kapsayan boykot çağrısına destek verme tutarsızlığına ve hadsizliğine müsaade edilmesi beklenemez” sözleriyle duyurdu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Sobacı’nın açıklamasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla karşılık verdi. Bulut, “Hadsiz olan sizsiniz. TRT, 86 milyonun vergileriyle yayın yapan bir kamu kurumu, babanızın çiftliği değil. Sizin gibi düşünmeyene nefes almak bile yasak olsun istiyorsunuz. Kamu yayıncısı TRT’yi, Saray’ın borazanına çevirdiniz. TRT’nin tek kurumsal ilkesi var, iktidara hizmet etmek, muhalefeti görmezden gelmek. Ne ala memleket. İktidar ‘boykot’ deyince ana haberden çığırtkanlığını yap, halk ‘boykot’ deyince ideoloji de” ifadelerini kullandı.
Olayın Gelişimi
Oyuncu Aybüke Pusat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 2 Nisan’da ülke genelinde gerçekleşen boykot çağrısına destek verdi. Bu paylaşımın ardından TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Pusat’ın “Teşkilat” dizisinin kadrosundan çıkarıldığını açıkladı. Sobacı’nın açıklaması kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, CHP’li Bulut’un tepkisiyle olay siyasi bir boyut kazandı.