Yarın (9 Nisan Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren başlayacak kuvvetli yağışların, gece saatlerinde kara dönerek Perşembe sabahına kadar etkili olması bekleniyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın öğle saatlerinde (11:00 civarı) İç Anadolu’nun doğusunda başlayacak olan yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, özellikle Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.
Gece Kara Dönecek, Perşembe Sabahına Kadar Sürecek
Yağışların Çarşamba gecesi saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve ardından kar yağışına dönmesi bekleniyor. Kar yağışının Perşembe (10 Nisan) sabah saatlerine kadar, özellikle Niğde il genelinde ve Kayseri ile Sivas’ın güney ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli (5-20 cm kar örtüsü) olacağı tahmin ediliyor.
Sel, Buzlanma ve Ulaşımda Aksamalara Dikkat!
MGM, beklenen kuvvetli yağışlar ve ardından gelecek kar yağışı nedeniyle vatandaşları olası risklere karşı uyardı. Sel, ani sel, su baskını, buzlanma, don olayı ve kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ile tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
Uyarı periyodu 9 Nisan Çarşamba saat 11:00’de başlayıp, 10 Nisan Perşembe saat 09:00’da sona erecek şekilde belirlendi. Özellikle bu bölgelerde yaşayan veya seyahat edecek olan vatandaşların güncel hava durumu raporlarını takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor.