enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,5942
EURO
43,7491
ALTIN
4.046,72
BIST
9.167,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
25°C
Perşembe Çok Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Endonezya ile Medya, Halkla İlişkiler ve İletişim Alanında İş Birliği

Endonezya ile Medya, Halkla İlişkiler ve İletişim Alanında İş Birliği
10.04.2025 15:11 | Son Güncellenme: 11.04.2025 07:13
A+
A-

Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Prabowo Subianto beraberindeki heyet ile birlikte ülkemize bir resmî ziyaret gerçekleştirmiştir.

Ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Prabowo Subianto nezaretinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen imza töreninde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Endonezya Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi Başkanı Sayın Hasan Nasbi tarafından, iki ülke arasında “Medya, Halkla İlişkiler ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalanmıştır.

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Endonezya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi Arasında Medya, Halkla İlişkiler ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” ile iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve medya, halkla ilişkiler ve iletişim alanlarında yakın iş birliğinin artırılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede, her iki ülke de mutabakat zaptında yer alan hükümler ile kendi ulusal mevzuatları, kuralları, yönetmelikleri ve politikaları doğrultusunda; medya, kültür, halkla ilişkiler, kamu diplomasisi ve stratejik iletişim alanlarında karşılıklılık ilkesi ve ortak fayda temelinde iş birliğini, bilgi ve tecrübe paylaşımını güçlendirme, teşvik etme ve geliştirme yönünde gayret gösterecektir.

Mutabakat Zaptı ile medya, halkla ilişkiler ve iletişim alanlarında, iki ülke arasında karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı, en iyi mesleki uygulama örneklerinin aktarılması, her iki tarafa da fayda sağlayacak girişim ve projelerde iş birliği yapılması; konferans, eğitim ve çalıştayların düzenlenmesi ve medya, iletişim alanlarındaki yetkililer ve uzmanlar arasında karşılıklı ziyaretlerin teşvik edilmesi öngörülmektedir.

Bugün itibarıyla yürürlüğe girecek olan Mutabakat Zaptı, 3 yıl süreyle yürürlükte kalacaktır.

endonezya medya i%C5%9F birli%C4%9Fi 1
endonezya medya i%C5%9F birli%C4%9Fi 2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin