MGM Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün (10 Nisan 2025 Perşembe) öğle saatlerinden itibaren Güney Ege’nin güneyi açıklarında, Marmaris ile Kaş arasındaki deniz bölgesinde, rüzgarın etkisini artırması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Fırtınanın öğleden sonra saat 14:00 civarında başlaması ve etkisini aynı gün gece saatlerine (23:59’a kadar) sürdürmesi öngörülüyor.
Beklenen fırtına nedeniyle denizde ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü denizciler başta olmak üzere tüm ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.
Deniz yolculuğu yapacakların veya denizde faaliyette bulunacakların güncel hava durumu raporlarını takip etmeleri ve gerekli güvenlik önlemlerini almaları önem taşıyor.